Spaanse kinderen opgenomen voor gsm-verslaving, HLN.be

woensdag, 18 juni 2008 - Categorie: Berichten Nederland

HLN.BE 15 juni 2008
HLN update Twee kinderen van 12 en 13 jaar oud zijn opgenomen in een gespecialiseerd centrum in het Spaanse Lleida omdat ze verslaafd zijn aan hun gsm. Dat zegt een verantwoordelijke van het centrum vandaag in de krant 'El Mundo'. ''Ze zijn naar hier gekomen omdat ze verslaafd waren aan de internettoepassing 'Messenger', maar we hebben vastgesteld dat ze ook verslaafd zijn aan hun gsm'', zegt Maite Utgés, directrice van het centrum voor kinderpsychiatrie in Lleida.

Slechte schoolprestaties
De twee kinderen hadden hun gsm al anderhalf jaar en gebruikten het toestel onophoudelijk, zonder controle van de ouders. Dit leidde tot slechte schoolprestaties. De behandeling van de twee jonge patiënten zal volgens experts nog minstens twee jaar duren omdat het niet makkelijk is om van een dergelijke gewoonte af te stappen voor kinderen die gemiddeld vijf à zes uur per dag met hun gsm bezig zijn. Het centrum in Lleida behandelt in totaal 20 kinderen en jongeren met een internetverslaving, schrijft 'El Mundo'.

Vanaf 12 jaar
Het Spaanse agentschap tegen drugs en verslaving schat dat ongeveer 10 procent van de adolescenten in Madrid verslaafd is aan hun gsm of aan het internet. Jonge Spanjaarden krijgen hun eerste gsm gemiddeld tussen hun 12 en 14 jaar. Experts raden aan om geen gsm te kopen voor kinderen jonger dan 16 jaar, aldus nog 'El Mundo'. (belga/svm)Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie