GSM gevaarlijk tijdens zwangerschap, Gezondheid.blog.nl

dinsdag, 10 juni 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Gezondheid.blog.nl 6 juni 2008
06 Juni 2008 11:10: Sonja Crielaard

Wie kan er tegenwoordig nog zonder GSM? Heel weinig mensen, volgens mij. Daarom zijn onderzoeken over de mogelijke gezondheidsrisico´s van mobiel bellen ook zo eng. Want zouden we zonder moeten?

Nieuw onderzoek aan de universiteit van Los Angeles toont aan dat wanneer vrouwen tijdens hun zwangerschap een GSM gebruiken een verhoogde kans bestaat (gemiddeld 54% hoger) dat hun kinderen later gedragsproblemen zullen vertonen, zoals hyperactiviteit, gedrags- en relatieproblemen.

Uit het onderzoek zou blijken dat de kans toenam vanaf het moment dat de GSM 2 à 3 keer per dag werd gebruikt. Wanneer kinderen beneden dan 7 jaar een GSM gebruiken, is de kans op gedragsproblemen maar liefst 80% groter.

In totaal waren ruim 13.000 kinderen jonger dan 7 jaar bij het onderzoek betrokken. Het onderzoek zal in het julinummer van Epidemiology worden gepubliceerd.

Ik heb in eerste instantie een beetje mijn twijfels bij dit onderzoek. Als dit waar is, dan lopen er straks alleen nog maar kinderen met gedragsproblemen rond!Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie