WiFi wordt wellicht verbannen in New Mexico, TechZine

donderdag, 29 mei 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Gepubliceerd door Jeroen Reumkens op donderdag 29 mei 2008 11:40
Bron: TechRadar - 6 reacties - views 517
www.techzine.nl/nieuws/16518/WiFi-wordt-wellicht-verbannen-in-New-Mexico.html

Een groep activisten in Santa Fe, New Mexico, heeft bij verschillende instanties geklaagd over het feit dat de WiFi-straling in Santa Fe ervoor zorgt dat de mensen ziek worden. Hierdoor wil de groep nu dat WiFi verbannen gaat worden.

Leider van de groep is de activist Arthur Firstenberg. Hij pleit er samen met de rest van de groep voor dat alle WiFi-toegangspunten uit alle publieke gebouwen weggehaald zullen worden. Zij willen dat er begonnen wordt met de bibliotheken.

Over de gevolgen op de gezondheid van de technologie zegt Firstenberg het volgende: ''Ik loop het gebouw in, krijg hoofdpijn en pijn op mijn borst en vervolgens duurt het weer een tijd totdat dit eindelijk over is.'' Volgens VDU Net zegt de groep gevoelig te zijn voor elektromagnetische straling en hierdoor gediscrimineerd te worden. Zij baseren zich hier op de Amerikaanse wetgeving voor mensen met een handicap.

Dit is daarnaast ook niet de eerste keer dat er gezegd wordt dat aan de blootstelling aan WiFi-straling een gezondheidsrisico hangt. Een jaar geleden stond er ook een artikel in de Times waarin stond dat ouders bezorgd waren over de gezondheidsrisico's die de invoering van WiFi op de scholen kon hebben op hun kinderen.

Deze klacht heeft geleid tot een onderzoek van de overheid naar de gevolgen van WiFi-straling. Hieruit heeft de overheid echter geconcludeerd dat er geen gezondheidsproblemen konden ontstaan door blootstelling aan deze straling.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie