Antennes: 42 stuks in en rond het dorp (Winterswijk), Tubantia

maandag, 26 mei 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Tubantia 16 mei 2008

WINTERSWIJK - In en rond Winterswijk zijn 42 antennes voor GSM- en UMTS-verbindingen te vinden.

KPN en andere telecomaanbieders willen dat aantal nog vermeerderen. Volgens het Antennebureau, een initiatief van de overheid om objectieve informatie over draadloze telecom-verbindingen te geven, kan dat zonder schadelijke gevolgen voor de gezondheid van omwonenden. Tegenstanders wijzen echter op studies die het tegendeel zouden bewijzen.

Dat werd woensdagavond duidelijk bij de Winterswijkse commissie Burger en Ruimte. KPN wil een nieuwe UMTS-antenne aan de Waliënsestraat plaatsen om het mobiele netwerk aan de noordkant van Winterswijk te versterken. Een medewerker van het Antennebureau legde uit dat duizenden onderzoeken geen negatief effect laten zien van elektro-magnetische straling.

Volgens de insprekers wordt er door overheid en telecombedrijven juist lichtvaardig over onderzoeken met een negatieve uitkomst heen gestapt. En het geldt ook andersom, vond inwoonster Kuska. ''Er is ook niet aangetoond dat het niet schadelijk is.'' Tegenstanders wijzen erop dat de schadelijkheid van asbest en roken ook niet meteen bekend was.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie