Raad van State schorst bouw gsm-mast (Mere), Belgie

vrijdag, 23 mei 2008 - Categorie: Berichten Nederland

donderdag 15 mei 2008

Mere - De Raad van State heeft de bouwvergunning voor de gsm-mast aan de visvijvers van de Meerse Lijnvissers in de Biezeputstraat in Mere geschorst. Er was heel wat commotie ontstaan over de inplanting van de 27 meter hoge zendmast midden in het beschermd natuurgebied Blauwbos in de Molenbeekvallei. De buurtbewoners verenigden zich en trokken naar de Raad van State. Met succes.

''In het arrest dat ik gisteren ontving staat duidelijk vermeld dat er onvoldoende argumenten zijn om de mast in een agrarisch waardevol en beschermd gebied te plaatsen'', vertelt meester Konstantijn Roelandt, de advocaat die de buurt in de arm nam.
In de oorspronkelijke argumentatie voor de vergunning stond dat de mast verscholen zou steken tussen de bomen en dus geen storend landschapselement zou zijn. De buurtbewoners betwistten dit argument en kregen van de rechter het gelijk aan hun kant. ''De rechter stelde dat de mast wel degelijk hinder zou veroorzaken voor de omwonenden'', vertelt Roelandt. Door de schorsing van de vergunning mag mobiele telefonie operator Base de bouw van de mast niet aanvangen. Intussen werd de vernietingsprocedure opgestart. De uitspraak hierin kan makkelijk een jaar op zich laten wachten. De actievoerders hopen dat Base intussen van de plannen afziet en een andere locatie zoekt.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie