UMTS-mast W.G. v.d. Hulststraat, Epe

zaterdag, 26 april 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Epe.nl 24 april 2008

In juni 2006 heeft de KPN een bouwaanvraag ingediend voor een UMTS-mast aan de W.G. v.d. Hulststraat in Epe (terrein tennispark De Kuilenberg). De gemeente heeft omwonenden toegezegd hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. In dit artikel leest u meer.

Omwonenden waren niet gelukkig met de locatie van de mast en de gemeente is toen opzoek gegaan naar alternatieve locaties voor de mast. In september 2007 besloot B&W de bouwvergunning en vrijstelling te weigeren en dus geen toestemming te geven voor de zendmast bij de W.G. van der Hulststraat. De reden is dat volgens B&W de belangen van de W.G. van der Hulstschool en daarmee de leefbaarheid van de wijk onevenredig geschaad kunnen worden.

KPN Mobile heeft vervolgens tegen de beslissing van B&W een bezwaarschrift ingediend. Dit is behandeld in een openbare zitting van de Commissie voor de Bezwaarschriften op 10 januari jl. Deze commissie heeft B&W geadviseerd om het bezwaar van KPN gegrond te verklaren. Dit betekent dat de bouwvergunning toch verleend zou moeten worden. B&W kunnen er echter voor kiezen dit advies niet op te volgen, als zij hier goede redenen voor hebben. B&W zijn van mening dat deze redenen aanwezig zijn en hebben daarom besloten het advies van de commissie niet op te volgen en dus geen bouwvergunning te verlenen aan KPN Mobile voor de UMTS-zendmast. De KPN kan nu tegen deze beslissing een beroep instellen bij de rechtbank in Zutphen.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie