Driewegen blijft strijden tegen zendmast, BN De Stem

vrijdag, 18 april 2008 - Categorie: Berichten Nederland

BN de Stem 18 april 2008
door Wout Bareman. donderdag 17 april 2008 |

- DRIEWEGEN - Het actiecomité dat zich fel verzet tegen de plaatsing van een ruim zestig meter hoge zendmast in Driewegen bij Biervliet, stapt naar de rechter.

Dat gebeurt op advies van raadsman Jos Wouters, nadat het comité nul op het rekest kreeg bij de commissie Bezwaar en Beroep van Terneuzen. De zaak sleept al meer dan een jaar.

Omwonenden zijn tegen de plaatsing van de nieuwe mast, ter vervanging van een oud, aanvankelijk illegaal geplaatst exemplaar aan de Driewegenweg. Volgens exploitant Broadcast Partners in Terneuzen gaat het om een vervangende mast, maar de bewoners spreken van een volkomen nieuwe situatie, omdat de mast tientallen meters verderop op een visueel uiterst hinderlijke plaats wordt neergeplant.

De gemeente heeft het volkomen verbruid bij de tientallen bewoners, van wie er meer dan tachtig een bezwaarschrift van tafel zagen geveegd. Woordvoerders Ruud van Os en Jeanine Cappendijk: ''Zowel het college van burgemeester en wethouders als de gemeenteraad is in deze hele kwestie niet opgekomen voor de overduidelijke belangen van de gedupeerde bewoners, maar hebben de kant gekozen van Broadcast Partners. Die zegt alleen via deze locatie - en echt helemaal nergens anders - de uitzendingen van Business News Radio te kunnen doorseinen. Grote onzin. En dat zullen we in de vervolgprocedures ook heel duidelijk aantonen. De signalen van deze zendmast kunnen probleemloos door andere masten, bijvoorbeeld in Biervliet zelf of op het terrein van Dow Benelux, worden doorgegeven.''

Volgens de bewoners is de nieuwe mast in strijd met het Omgevingsplan Zeeland. Hij wordt trouwens pal naast een natuurgebied geplaatst. Het argument van de gemeente dat de mast in de lijn van de bebouwing en begroeiing wordt geplaatst en nauwelijks zal opvallen, lachen de omwonenden weg. Nu ze bij de gemeente geen gehoor hebben gekregen, stappen ze naar de rechter in Middelburg. En halen ze daar hun gelijk niet, dan volgt de gang naar de Raad van State.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie