Zoeken naar plek voor hoge zendmast (Arnhem), De Gelderlander

maandag, 31 maart 2008 - Categorie: Berichten Nederland

De Gelderlander 29 maart 2008
door Monique Bloeme. zaterdag 29 maart 2008

ARNHEM - Lingewaards wethouder Ben Jansen gaat met KPN praten over alternatieven voor de veertig meter hoge zendmast die gepland is op driehonderd meter afstand van kasteel Doornenburg.

Dat zei Rob Noppen namens de gemeente Lingewaard gisteren bij de bestuursrechter in Arnhem.

De Stichting tot behoud van den Doornenburg verzocht daar om schorsing van de bouwvergunning die de gemeente in januari gaf voor de antennemast voor mobiele telefonie. De stichting vreest dat de mast de omgeving van het kasteel aantast.

Jansen is daarom gistermorgen ter plekke wezen kijken en heeft daarop besloten met KPN in overleg te treden. Of dat wat oplevert, is de vraag. Noppen merkte op dat een ander type mast te weinig dekking geeft. KPN is verplicht te zorgen voor landelijke dekking. In Doornenburg zelf lukt dat wel, maar richting de rivier niet.

''Kan dat ding niet ergens anders staan?'', vroeg rechter Van Gijn. Noppen zegt van niet. In het dorp mag niet. Er blijft niet veel meer over dan de voetbalvelden, meent hij. En daar, aan Vijzelpad 11, is al een antennemast gepland.

Volgens de stichting kan dat niet door de beugel. Voorzitter Schils wees op het plan van Lingewaard Doornenburg toeristisch te ontwikkelen. In dat beleid past een veertig meter hoge mast nabij het kasteel niet, stelde hij. De gemeente vindt een afstand van driehonderd meter niet 'nabij', stelt Noppen. De rechter hoopt dat overleg tussen de partijen nog wat oplevert. Zo niet, dan velt hij over twee weken een vonnis.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie