Metingen bij masten en in school (Brummen), De Stentor

zondag, 23 maart 2008 - Categorie: Berichten Nederland

De Stentor 22 maart 2008

BRUMMEN/EERBEEK - De antennemast aan de Kruisenkstraat in Brummen, vlakbij de Sint Pancratiusschool, is woensdag de eerste van vier masten waarbij het Agentschap Telecom veldsterktemetingen gaat uitvoeren.

Dit gebeurt om 10.30 uur. De medewerker van het agentschap gaat ook in de school zelf metingen verrichten.

Daarna volgen metingen bij de zendmast aan de Mercuriusweg 26 in Brummen en aan de Händelstraat 45 en Veldkantweg 8a in Eerbeek. Belangstellenden kunnen de metingen bijwonen en vragen stellen aan de medewerker.

De gemeente Brummen, die om de metingen heeft gevraagd, wil hiermee vooral de bestaande onrust over de mogelijke stralingsrisico's wegnemen. Tot op heden is uit officiële onderzoeksrapporten nog niet gebleken dat er gezondheidsrisico's aan de straling van zendmasten kleven. Met de metingen wil de gemeente laten zien dat zij de bezorgde geluiden vanuit de bevolking serieus neemt.

Op woensdag 23 april presenteert een afgevaardigde van het Nationaal Antennebureau de metingsresultaten tijdens een informatieavond in het gemeentehuis, aanvang 20 uur.

Wie nadere informatie over de metingen wil, die kan bellen met de gemeente (0575 568233) of mailen naar gemeente@Brummen.nl. Iedereen die belangstelling heeft om de metingen bij de vier antennemasten bij te wonen, kan zich aanstaande woensdag om 10 uur melden in het gemeentehuis. Vanaf deze locatie begint de medewerker van het Agentschap Telecom aan zijn route door Brummen en Eerbeek. Hij doet dit sowieso in het gezelschap van enkele gemeente-ambtenaren.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie