Gsm-mast verhuist in mei, BN De Stem

donderdag, 13 maart 2008 - Categorie: Berichten Nederland

BN de Stem 12 maart 2008
woensdag 12 maart 2008

12 mrt 2008, 12:52 - DORST - Omstreden zendmast op Neerlandiaterrein in Dorst verdwijnt.

door Nicole Andries

T-Mobile verplaatst de gsm-mast op het Neerlandiaterrein in Dorst naar verwachting nog dit voorjaar. Dat heeft de gemeente Oosterhout omwonenden van die mast deze week gemeld in een bewonersbrief.

De mast kon sinds de plaatsing in 2004 rekenen op fikse tegenstand onder omwonenden. Die wilden de mast niet voor deur, zo lang niet bewezen is dat de straling van een umts-unit die eventueel aan de mast zou komen geen schadelijke gezondheidseffecten heeft. Bovendien vonden omwonenden het vervelend dat de mast zonder overleg met hen werd geplaatst. Zij dreigden de gemeente zelfs met rechtszaken om de mast weg te krijgen.

T-mobile, de eigenaar van de mast, begint naar verwachting binnen enkele weken met voorbereidende werkzaamheden om een nieuwe mast te plaatsen op het terrein van Brabant Water in Dorst. Die veertig meter hoge antennemast vervangt de bestaande mast op het terrein van voetbalvereniging Neerlandia.

De oude mast wordt pas verwijderd als de nieuwe in gebruik is genomen; de gemeente denkt dat dat eind mei zal gebeuren. Door de oude mast pas te verwijderen als de nieuwe er staat, wil T-mobile voorkomen dat het mobiele bereik in de omgeving van Dorst wegvalt.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie