Omwonenden in geweer tegen komst gsm-mast

donderdag, 28 februari 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Dekrantvanmiddendrenthe.nl
27 feb. 2008

woensdag 27 februari 00:23

WESTERBORK - Een mededeling in de gemeenteberichten over de voorgenomen plaatsing van een antennemast voor mobiele telefonie aan de Noesten in Westerbork heeft voor onrust gezorgd. Enkele omwonenden, als Rieks Booij en Dries Steenhuis, trokken aan de bel en nodigden andere omwonenden via een pamflet uit voor een informatieavond over dit plan.

Deze avond wordt vanavond (27 februari) om 20.00 uur gehouden in cafe/restaurant Het Wapen van Westerbork aan de Hoofdstraat. Volgens de twee omwonenden wil de gemeente KPN toestemming geven om een 36 meter hoge antennemast te plaatsen langs het doodlopende weggetje (Kikkerpol) ter hoogte van firma Scheper.
Het feit dat er geen eensluidende onderzoekresultaten zijn omtrent de gevaren van umts-straling is reden voor verontrusting. Volgens het pamflet blijkt uit onderzoeken dat plaatsing binnen 400 meter van woon- of werkplaats nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid, maar ook voor de waarde van woningen. Het gaat in dit geval om ongeveer 150 woningen. Booij en Steenhuis hebben twee alternatieve locaties aangegeven, zoals achter de oude ijsbaan.
De initiatiefnemers willen op de infoavond de kwestie breed bespreken en eventueel een gemeenschappelijke zienswijze opstellen of een handtekeningactie voorbereiden.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie