Europees onderzoek naar straling MRI-scanners, Novum

vrijdag, 22 februari 2008 - Categorie: Berichten Nederland

NOVUM 21 feb. 08
dinsdag 19 februari 2008 16:00

(Novum) - Het Europees Parlement laat onderzoek doen naar de schadelijke gevolgen van elektromagnetische straling van MRI-scanners voor ziekenhuispersoneel. Tot nader order mogen ziekenhuizen gebruik blijven maken van de scanner. Dat heeft het Europees Parlement dinsdag besloten. Met MRI-scanners worden opnames gemaakt van het binnenste van iemands lichaam.

CDA-Europarlementarier Ria Oomen-Ruijten is blij met het onderzoek. Tot het onderzoek naar de schadelijke gevolgen van elektromagnetische straling is afgerond, hoeven er geen nationale verboden te komen op MRI-scanners. Anders had het verbod al in april van kracht moeten worden.

'Op zichzelf twijfel ik niet aan de noodzaak van uniforme regels die werknemers beschermen tegen de gevolgen van elektromagnetische velden. De gevolgen van deze wetgeving voor de gezondheidszorg bleken echter desastreus.' Door het onderzoek is er tot 2012 de tijd om nieuwe wetgeving op te stellen voor MRI-apparatuurLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie