Ritthem wil meer over Vodafone-mast weten, Prov. Zeeuwse Courant

donderdag, 07 februari 2008 - Categorie: Berichten Nederland

PZC 7 feb. 2008

RITTHEM - Het dorpscomité van Ritthem heeft nog onvoldoende duidelijkheid over de gevolgen van een telecommunicatiemast die telefoonprovider Vodafone in het dorp wil plaatsen.

Tijdens een interne vergadering die het comité dinsdagavond hield, gaven Vodafone en het Zeeuws Platform Stralingsrisico's voorlichting over het plaatsen van een mast en de gevolgen hiervan.

''We laten de informatie die we hebben gekregen bezinken'', zegt Paula Wouters, secretaris van het dorpscomité. ''Ook wachten we nog op meer rapporten van zowel Vodafone als het Zeeuws Platform.''

Met de informatie uit die rapporten moet het comité meer inzicht krijgen in de gezondheidsrisico's van een dergelijke zendmast. Daarnaast wil de groep meer uitleg van Vodafone over de methodes waarmee de straling wordt gemeten.

Vodafone wil de mast, die 26,70 meter hoog is, plaatsen op het sportpark van korfbalvereniging Atlas. Daar staat hij zo ver mogelijk buiten de bebouwing.

Op 21 februari komt het dorpscomité opnieuw samen om over de kwestie te praten en een standpunt te formuleren. Ook moet op die bijeenkomst duidelijk worden of het nodig is om een openbare vergadering uit te schrijven.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie