UMTS antennes op De Batting, SP Harlingen

vrijdag, 01 februari 2008 - Categorie: Berichten Nederland

SP Harlingen 31 jan. 08

Sinds kort zijn er UMTS-antennes op het dak van De Batting geplaatst. Nadat de SP hier lucht van kreeg hebben we meteen de directie van het MCL om opheldering gevraagd. De heer van Eijndhoven, directie van MCL, was niet op de hoogte dat dergelijke antennes op het dak stonden. Wel meldde hij dat hij het niet vreemd zou vinden als de antennes erop zouden staan. Zorggroep Noorderbreedte, waar MCL onder valt, heeft namelijk op meerdere locaties dergelijke antennes staan, zo vertelde hij ons. Ook wist hij dat je veel geld kreeg als je dergelijke masten op je dak plaatste.

De SP vindt het onbegrijpelijk dat het MCL een groot risico neemt en tot plaatsing van de UMTS-antennes is overgegaan. Er zijn veel protesten geweest tegen de komst van UMTS-masten in Harlingen. Vele handtekeningen zijn opgehaald. Toen er sprake bleek dat een UMTS-mast vlak bij een school geplaatst zou worden, sprak zelfs de gemeenteraad zich uit tegen de komst.

MCL weet hoe belangrijk draagvlak kan zijn. Nota bene heeft de directie van MCL 11.700 protesthandtekeningen overhandigd aan de Tweede Kamer in Den Haag. Die handtekeningen waren nodig om de Minister te laten zien dat de bevolking de operatie kamers in Harlingen wil behouden. Maar blijkbaar vindt diezelfde directie het geluid van de bevolking nu op eens niet belangrijk genoeg. En heeft, tegen de vele protesten in, UMTS-antennes geplaatst op het dak van De Batting. Onbegrijpelijk dat nota bene een zorgorganisatie risico's neemt om de volksgezondheid schade te berokkenen. Het geld is schijnbaar belangrijker dan de volksgezondheid. Waarmee maar weer naar voren komt dat commerciële en financiële belangen boven het menselijk individu gaat.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie