Verzet tegen UMTS-mast in Marum, Dagblad van het Noorden

vrijdag, 21 december 2007 - Categorie: Berichten Nederland

Dagblad van het Noorden 21 december 2007

Gepubliceerd op 20 december 2007, 14:26
Laatst bijgewerkt op 20 december 2007, 14:29

marum - Een pakket van 122 handtekeningen tegen plaatsing van een umts-mast bij sporthal De Holten in Marum kreeg wethouder Feike Mollema woensdagavond aangeboden tijdens de raadsvergadering. De handtekeningen zijn van bewoners van de woonwijk De Holten, die allemaal binnen een straal van 300 meter van de mast van KPN wonen. Afgelopen week verrees de 40 meter hoge mast tot hun stomme verbazing.

De Marumers zijn boos op de gemeente omdat er volgens hen geen zorgvuldige procedure is gevolgd. In de afgelopen zomer gepubliceerde vergunningaanvraag stond bijvoorbeeld niet dat het om een umts-mast ging. Ook werd niet duidelijk dat deze 40 meter hoog zou zijn. ''Iedere burger weet hoe gevoelig deze umts-masten liggen in verband met mogelijke gezondheidsrisico's en straling. Overal in het land is ernstig verzet tegen plaatsing '', sprak de woordvoerder. Volgens hem kan de gemeente misleiding worden verweten en had de buurt ingelicht moeten worden.

Wethouder Mollema gaf toe dat het chiquer was geweest als deze informatie was gemeld. Toch treft de gemeente volgens hem geen blaam. ''Het betrof hier een lichte bouwvergunningaanvraag. Die wordt op ambtenarenniveau behandeld. Het college wist er ook niets van. Daar heb ik trouwens de ambtenaren wel op aangesproken, dat ze dit hadden moeten melden.'' De groep Marumers overweegt juridische stappen als er geen oplossing komt. Op 7 januari praat de raadscommissie over de kwestie.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie