Professor Moshchalkov over schadelijke straling van GSM-masten

donderdag, 13 december 2007 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.Robnet.be
Woensdag 12 december 17:39

Leuven
Eigen berichtgeving

Gsm-masten en antennes zijn wel degelijk schadelijk voor de gezondheid. Dat zegt professor Victor Moshchalkov van de K.U.Leuven. Vorige week nog stapten enkele omwonenden van de Celestijnenlaan in Heverlee naar de rechtbank om de bouw van acht gsm-antennes te verhinderen. De uiteenzetting van de professor sterkt hen nog meer in hun protest.

In de omgeving van school Terbank in Heverlee groeit het aantal gsm-antennes zienderogen. In 2003 waren er nog maar drie, in 2007 al meer dan 97.

Ze staan vooral op daken, maar worden tegenwoordig ook vaak verstopt in kerken. Professor in de natuur en scheikunde Victor Moshchalkov is ervan overtuigd dat de stralen schadelijk zijn voor de mens.

Op een appartementsgebouw aan de Celestijnenlaan in Heverlee komen normaal gezien acht gsm-antennes en dat op nog geen 200 meter afstand van een school. Omwonenden stapten dan ook naar de rechter omdat ze vrezen voor de gezondheid van hun kinderen.

De oplossing ligt volgens de professor in het gebruik van bestaande optische vezels. Door die te verbinden met de gsm-masten zijn er veel minder antennes en masten nodig en het bereik en de kwaliteit blijven dezelfde. Dat zorgt voor minder bestraling en is dus ook beter voor onze gezondheid.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie