EC wijzigt deadline EMF-richtlijn, Europese Commissie

zaterdag, 01 december 2007 - Categorie: Berichten Nederland

EUROPESE COMMISSIE

29 november 2007

De Europese Commissie heeft voorgesteld de invoering van de EMF-richtlijn met vier jaar uit te stellen. De richtlijn zou oorspronkelijk op 30 april 2008 van kracht worden, maar dat is dus pas 30 april 2012 het geval.

Reden hiervoor is dat, gezien de eisen van de EMF-richtlijn, het uitvoeren van onder meer MRI-scans onmogelijk zou kunnen worden. De EC stelt de komende vier jaar nodig te hebben voor een amendement op de richtlijn, waardoor het uitvoeren van MRI-scans gewoon kan worden uitgevoerd en werknemers dit soort onderzoeken toch veilig kunnen - blijven - doen.

De EC heeft ook tot uitstel besloten om de adviezen van de ICNIRP (International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection) te kunnen volgen, aangezien deze organisatie de limieten van blootstelling aan statische en laagfrequente elektromagnetische velden - zoals MRI - aan het herzien is. Ook de WHO (World Health Organisation) is zijn 'Environmental Health Criteria' voor EM-velden aan het wijzigen.
De uitkomsten van beide onderzoeken - die moeten resulteren in minder stringente limieten - worden eind 2008 verwacht.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie