Dongeradeel weigert vergunning UMTS-mast, RadioNOF.nl

zondag, 11 november 2007 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.radionof.nl/?page=1&id=4404

donderdag 8 november 2007

DOKKUM - Burgemeester en wethouders van de gemeente Dongeradeel hebben besloten geen vergunning te verlenen voor de plaatsing van een UMTS-mast op de Veiling in Dokkum. Het college wil eerst zeker weten dat de antennes niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Want zolang gezondheidsrisico’s niet kunnen worden uitgesloten, zal er onrust onder de inwoners blijven bestaan.

Bouwbedrijf Hendriks Gemert B.V. diende vorig jaar namens Vodafone een aanvraag in voor een bouwvergunning voor het plaatsen van een UMTS-mast op de Veiling in Dokkum. Een groot deel van de inwoners van Dokkum-Noord was tegen de komst van deze mast en maakte dit door middel van een zienswijze bekend bij de gemeente.

Een vergunning voor de plaatsing van een UMTS-mast is strijdig met het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders kunnen daarvan vrijstelling verlenen, maar zijn dat niet verplicht. In diverse onderzoeken zijn geen schadelijke gevolgen van UMTS geconstateerd, maar het onderzoek heeft de twijfel over lange termijn effecten ook niet weg kunnen nemen. Hierdoor is de maatschappelijke onrust groot. Daarom vindt het college het onverantwoord om de vrijstelling te verlenen.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie