Plaatsing umts-mast Dokkum van de baan

vrijdag, 09 november 2007 - Categorie: Berichten Nederland

Dokkum - De plaatsing van een umts-mast van Vodafone aan de Veiling in Dokkum is van de baan. Burgemeester en wethouders weigeren een vergunning te verlenen. Tegen de bouw van de mast was veel weerstand.

Naar aanleiding van dit massale protest besloten b. en w. plaatsing van de mast af te laten hangen van een onderzoek dat ministerJacqueline Cramer heeft laten uitvoeren naar de risico's van umts-masten. Hoewel dit onderzoek nog niet is afgerond, hebben b. en w. van Dongeradeel de indruk dat het de twijfels over schadelijke gevolgen van umts-straling niet weg zal kunnen nemen.

Het actiecomite tegen de plaatsing van de mast is erg verheugd over de beslissing van het college. Woordvoerder Joke de Blecourt: ''We hadden dit eigenlijk niet meer verwacht''.

Vodafone meldt dat bezitters van moderne mobiele telefoons in Dokkun nu niet gebruik zullen kunnen maken van geavanceerde technieken die in de toekomst beschikbaar komen.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie