280 bezwaren tegen hoogspanningsmasten, AD

zaterdag, 03 november 2007 - Categorie: Berichten Nederland

AD 1 november 2007
Door BART ROST

MAARSSEN - 280 inwoners van Maarssen hebben bezwaar gemaakt tegen de bouwvergunning die de gemeente aan Eneco wil afgeven voor de bouw van vier nieuwe hoogspanningsmasten in Maarssenbroek langs de A2. Het college van Maarssen wil Eneco toestemming geven de omstreden masten te verplaatsen zodat ze verder van de woningen komen te staan.

Inwoners van Maarssen zijn massaal tegen de bouw van nieuwe hoogspanningsmasten. FOTO ANP

Volgens het actiecomité Hoogspanning Maarssen biedt het opschuiven van de masten over enkele tientallen meters geen soelaas.

De gevolgen van de elektromagnetische straling van de hoogspanningsmasten zouden net zo groot blijven. Omwonenden vrezen deze straling omdat er mogelijk een verband bestaat met gezondheidsklachten bij kinderen. Ook zijn er onderzoeken die aantonen dat de combinatie fijnstof (van het verkeer op de A2) en hoogspanningslijnen slecht is voor de gezondheid.

Volgens het comité is er maar een oplossing: de hoogspanningskabels onder de grond aanleggen. Maarssen onderzoekt momenteel of dit financieel haalbaar is.

Eneco beschikt al over een vergunning om de masten op de huidige plekken te herbouwen en kan daar in principe elk moment mee beginnen. Maarssen neemt naar verwachting nog dit jaar een definitieve beslissing in de hoogspanningskwestie.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie