Vrijstelling nodig voor antenne watertoren, De Stentor

woensdag, 24 oktober 2007 - Categorie: Berichten Nederland

door Benny Koerhuis
www.destentor.nl/salland/article2056587.ece

RAALTE - Als Vodafone een umts-antenne op de Raalter watertoren wil plaatsen, moet daarvoor vrijstelling worden verleend van het bestemmingsplan.

De in juli door het Raalter college verleende lichte bouwvergunning is niet voldoende. Dat heeft de commissie bezwaarschriften aan het college van B en W geadviseerd.

Die commissie behandelde begin oktober het bezwaarschrift dat rechtspraktijk BAWA indiende namens omwonende Gé Halman en anderen in een openbare hoorzitting. Daar bleek dat de antenne-installatie voor mobiele telefonie inderdaad kan worden aangemerkt als nutsvoorziening, maar dat die volgens de bouwvoorschriften van bestemmingsplan 'Raalte Centrum 1997' niet hoger mag zijn dan 25 meter. De antenne zou op een hoogte van 37 tot 40 meter moeten komen. Om plaatsing alsnog mogelijk te maken, moet de lichte bouwvergunning worden verleend met toepassing van een vrijstelling op grond van artikel 19 van de wet ruimtelijke ordening. Maar voor zo'n vrijstelling moet het Raalter college een belangenafweging maken, waarin ook de vrees van omwonenden voor stralingsgevaar voldoende moet worden meegewogen. B en W hebben dit advies nog niet besproken.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie