Umts-providers lanceren startpagina, Computable

dinsdag, 09 oktober 2007 - Categorie: Berichten Nederland

9 oktober 2007 | door Jolein de Rooij
www.computable.nl/nieuws.jsp?id=2163454

De vier umts-providers lanceren een startpagina over umts, met links naar websites met informatie over de gezondheidsaspecten van umts en de regels rond het plaatsen van antennes.

MoNet, een samenwerkingsverband van mobiele netwerkoperators, lanceert een startpagina over umts: www.umts-info.nl/. Deze site linkt door naar websites zoals die van het Antennebureau, die het publiek informeert over de plaatsing van antennes, en de Gezondheidsraad, die de regering adviseert over mogelijke effecten op de gezondheid van umts-netwerken. Ook biedt de startpagina links naar telecomportals, die informatie geven over de functionaliteiten van umts. Het online overzicht is een initiatief van de mobiele netwerkoperators KPN, Orange, T-Mobile en Vodafone, verenigd in MoNet.

Ook is er een kopje Standpunten, waarin niet alleen een verwijzing is opgenomen naar stopumts.nl, maar ook naar een website die ageert tegen stopumts.nl.

Daarnaast zijn er ‘maatschappelijke' links naar websites over medische toepassingen van umts, zoals een pilot van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven waarbij ouders van couveusebaby's hun pasgeboren kind vanaf hun mobiele telefoon kunnen volgen.

Aanleiding voor www.umts-info.nl is een onderzoek dat MoNet uitvoerde onder ongeveer zeshonderd respondenten over de informatiebehoefte rond mobiele communicatie. Mogelijke gezondheidsaspecten van mobiele telefoons en antennes, en de aanwezigheid van antennes in de buurt werden het meest genoemd. MoNet hoopt met dit online overzicht van umts-informatie in te spelen op die behoefte.

MoNet zorgt voor informatievoorziening en communicatie over mobiele netwerken en antennes en overlegt met de landelijke en gemeentelijke overheid over de plaatsing van antennes voor mobiele communicatie en het informeren van burgers.

--
Zie ook: UMTS%20in%20de%20media/2173/umts-info.nl_is_eenzijdige_propaganda_webwereld .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie