Geen KPN masten in Oisterwijk, TeleCom Update Magazine

maandag, 02 juli 2007 - Categorie: Berichten Nederland

KPN krijgt voorlopig geen bouwvergunning voor UMTS masten in de gemeente Oisterwijk. Het telecombedrijf diende in mei verzoeken in voor masten aan de Willem de Zwijgerlaan/Tilburgseweg aan de noordkant van het spoor en aan de Esschebaan. In beide gevallen gaat het om een bijna 40 meter hoge mast.

De gemeente wees de eerste locatie echter af omdat daar ook de uitbreidingswijk Pannenschuur IV wordt gebouwd. Ook de aanvraag voor de Esschebaan maakt weinig kans omdat de grond van de gemeente is en de mast niet in het bestemmingsplan past.

Naast KPN heeft ook Vodafone bij de gemeente aangeklopt met een verzoek voor een UMTS mast. Eerder had met een mast willen plaatsen op het dak van 2College/Du- rendael aan de Van Kemenadelaan, maar de school weigerde.

Ook Zuilichem worstelt met de plaatsing van nieuwe UMTS masten. Die komt er nu niet bij de kruising van de Kweldijk en de Maas-Waalweg. Jaap Verweij van de kerncontactgroep Zuilichem heeft een bezwaarschrift ingediend en de gemeente gaat nu op zoek naar alternatieven.

Het gemeentebestuur van Wetteren heeft een negatief advies uitgebracht over de plaatsing van een GSM-mast op een bestaand handelsgebouw in de Lange Bergstraat in Wetteren. De mast zou bovenop het dak komen en een hoogte hebben van 6,5 meter.

Geplaatst op: maandag 02 juli 2007 om 07:07 door Jan Libbenga.
Bron: TeleCom Update MagazineLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie