Jacobswoude: Protest tegen UMTS-masten, Algemeen Dagblad

vrijdag, 13 april 2007 - Categorie: Berichten Nederland

Door RAFFI TRAPMAN

JACOBSWOUDE - De actiegroep Stop UMTS roept de inwoners van Jacobswoude op massaal te protesteren...

...tegen de plaatsing van GSM- en UMTS-masten.
Dinsdag 17 april wordt in het gemeentehuis in Rijnsaterwoude een informatiebijeenkomst over het onderwerp gehouden, waarbij voor- en tegenstanders het woord krijgen. Stop UMTS roept de inwoners op tijdens die bijeenkomst hun bezorgdheid kenbaar te maken.

De actiegroep verspreid dit weekeinde in Leimuiden, Rijnsaterwoude en Woubrugge huis-aan-huis zoveel mogelijk protestfolders, aldus woordvoerder Jeanie de Vries Lentsch uit Leimuiden. Hierin vermeldt Stop UMTS de gevaren van straling voor de volksgezondheid.

Op hun website gaat de landelijk opererende actiegroep dieper in op de mogelijk schadelijke gevolgen door GSM- en UMTS-masten. Stop UMTS pleit daarom voor extra onderzoek naar de effecten van straling, voordat nieuwe zendmasten worden geplaatst.

In Jacobswoude is de plaatsing van GSM- en UMTS-masten de afgelopen jaren een ''hot item'' gebleken. De komst van antennes in Woubrugge en Leimuiden leidde tot een storm van protest. Zo overhandigde een groep Leimuidenaren 550 handtekeningen aan burgemeester Wiebosch om hun protest kracht bij te zetten.

De bijeenkomst op 17 april is voor gemeenteraad van Jacobswoude een mogelijkheid het te voeren beleid goed af te wegen. Aan de voorlichtingsavond werken de GGD, het Antennebureau, aanbieders van mobiele telefonie en de actiegroep Stop UMTS mee. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Zie ook: Oproepen/1812 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie