Geen UMTS op toren kerk (Eefde), De Stentor

donderdag, 15 februari 2007 - Categorie: Berichten Nederland

De Stentor 15 feb. 2007
door Rudi Hofman

EEFDE - Op de kerktoren van de Ontmoetingskerk in Eefde komt geen UMTS - installatie. De kerkenraad heeft besloten telecombedrijf Orange geen toestemming te geven voor de plaatsing van de installatie.

De ongerustheid onder veel leden van de protestantse gemeente en ook onder Eefdenaren die hiervan geen lid zijn over het vermeende stralingsgevaar heeft in het besluit de doorslag gegeven. Dit blijkt uit een schriftelijke verklaring van de kerkenraad die gisteren naar buiten kwam.

Het besluit betekent dat het kerkbestuur een gehoopte extra inkomstenbron ziet wegvallen. Orange zou naar verluidt per jaar een vergoeding van ruim tweeduizend euro gaan betalen.

De kerkenraad heeft in zijn besluit zwaarder laten wegen dat ''de Ontmoetingskerk bovenal een plaats van ontmoeting moet zijn''. ''Een plek waar alle mensen in Eefde zich welkom voelen en welkom zijn. Een plek die uitnodigt, waar mensen op verhaal kunnen komen en genspireerd worden. Een plek die bindt''.

In de afgelopen weken ontving de kerkenraad zo'n 260 brieven waarin leden en niet-leden bezwaar maakten tegen de geplande plaatsing van de UMTS-installatie.

De begin januari gehouden informatieavond in dorpshuis Het Hart waarop Adle Dummer van het Antennebureau en stralingsdeskundige Arie Wagemans, die bij de kerk woont, probeerden om de onrust over UMTS-straling weg te nemen, heeft voor Orange niet tot het gewenste resultaat geleid.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie