A popular revolt (against Tetra/C2000), The Ecologist October 2004

woensdag, 03 november 2004 - Categorie: Berichten Nederland

Lees het artikel uit de Ecologist hier: www.tetrawatch.net/papers/ecologist170904.pdf

Tetra, ook wel C2000 genoemd, is het nieuwe mobiele communicatienetwerk voor hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulances. Voordelen zijn de sterke versleuteling, zodat onbevoegde mensen niet meer mee kunnen luisteren (met scanners) en de digitale transmissie, zodat ook computergegevens verzonden kunnen worden.

In Engeland draait het netwerk al en in Nederland is men nu bezig met het uitrollen van het netwerk. In The Ecologist van oktober 2004 verscheen het boven gelinkte artikel (zie PDF).

Het probleem van C2000 is dat het zeer sterke zenders gebruikt en dat de straling gepulst is. In tegenstelling tot de continue golven van radio- en TV zendmasten, wordt het C2000 signaal in korte fragmenten, met tussenliggende pauzes, verzonden, net als bij UMTS en GSM en DECT. Dit heeft op het lichaam het effect van een klopboor of de kogelregen van een mitrailleur en veroorzaakt veel sneller biologische effecten.

Hieronder vindt u een vertaling van korte stukjes uit het artikel:

Een volksopstand
Het nieuwe politie communicatie systeem Tetra, dat ruim 4 miljard euro gekost heeft, zal volgens een onafhankelijke wetenschapper waarschijnlijk meer burgerslachtoffers eisen dan alle terroristengroepen wereldwijd tesamen.

.....

Gerard Hyland, een expert op het gebied van straling met een lage intensiteit en lid van het International Institute of Biophysics en tevens prominent criticus van het Tetra/C2000 communicatiesysteem, stelt:
''Met de uitrol van Tetra zendmasten kunnen we mogelijkerwijs een pandemie van hersentumoren verwachten over 10 jaar.''
Dit soort elektromagnetische straling, zegt Hyland, beinvloedt de hersenfunktie en de hersen-bloed barriere en verzwakt het immuunsysteem. Het is bekend dat kinderen veel meer straling absorberen dan volwassenen. In The Lancet van november 2000 schreef Hyland: ''We weten dat straling de hersenritmes beinvloedt en vooral kinderen zijn gevoelig hiervoor... De sterkste effecten zijn neurlogisch en kunnen hoofdpijn, geheugenverlies en slaapproblemen veroorzaken''

Toen een Tetra zendmast aangezet werd in Dursley in Gloucestershide klaagden bewoners over migraines, slapeloosheid, neusbloedingen en het wakker schrikken, tot 15x per nacht. In in school in Littlehampton, Sussex, moesten 11 kinderen naar huis gestuurd worden op de dag dat de Tetra zendmast aangezet werd. De kinderen hadden last van duizelingen en, net als de inwoners van Dursley, hevige hoofdpijnen en neusbloedingen.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie