Protest tegen Alphense UMTS-mast, TV West

dinsdag, 15 augustus 2006 - Categorie: Berichten Nederland

10-08-06 13:34
www.tvwest.nl/index.php?id=28&tx_ttnews%5BbackPid%5D=4&tx_ttnews%5Btt_news%5D=42313&cHash=63f9fd9400

ALPHEN AAN DEN RIJN - In Alphen aan den Rijn is opnieuw commotie ontstaan rond de bouw van een UMTS-mast.

Burgemeester en wethouders hebben een bouwvergunning afgegeven aan KPN Mobile voor een zendmast bij het woonwagenkamp aan het Goudse Rijpad. SP-raadslid Ronald Pleij heeft bezwaar aangetekend. Volgens Pleij veroorzaakt UMTS-straling gezondheidsklachten bij omwonenden. Tot half september kunnen bezwaren worden ingediend. Daarna wil de gemeente pas reageren.

Protest komt ook van enkele huiseigenaren aan het Goudse Rijpad en kampbewoners. Volgens woonwagenbewoner Anno Britting bederft de mast van veertig meter zijn uitzicht. Hij eist dat het hoge bouwsel aan de andere kant van het spoor en de N11 komt. Vorig jaar verzette het Alphense dorp Aarlanderveen zich met succes tegen de komst van een UMTS-mast tussen de huizen.

In overleg met de gemeente en T-Mobile is besloten om de mast bij de voetbalvelden, buiten het dorp, te bouwen. In juli probeerde het kabinet nog onrust rond UMTS-straling weg te nemen met de publicatie van een Zwitsers onderzoek. Volgens staatssecretaris Van Geel van VROM toont dit rapport aan, dat er geen verband bestaat tussen gezondheidsklachten en UMTS-signalen.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie