Straling en en ontsierd straatbeeld: flatbewoners willen komst zendmast op hun woningen tegenhouden

vrijdag, 07 januari 2022 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.bndestem.nl/breda/straling-en-en-ontsierd-straatbeeld-flatbewoners-willen-komst-zendmast-op-hun-woningen-tegenhouden~a410a19f/
19 dec. 2021

BREDA - Ongeruste bewoners van de Minister Nelissenstraat in Breda zijn naar de rechter gestapt om de komst van een zeven meter hoger zendmast van T-Mobile tegen te houden. Ze zien de noodzaak van de mast niet in, vinden hem het straatbeeld ontsieren en vrezen voor gezondheidsklachten door straling.

De gemeente gaf ruim een jaar geleden T-Mobile een vergunning om op een acht meter hoog seniorencomplex de mast te plaatsen. Die is volgens het telecombedrijf nodig omdat een andere mast in de wijk Zandberg, die op een pand aan de Zonnebloemstraat stond, moest verdwijnen.

Tientallen klachten
Om voor de klanten een goedwerkend netwerk te garanderen is vervanging essentieel, aldus T-Mobile. Er werd een tijdelijke ‘evenementenmast’ neergezet, maar na vele klachten van omwonenden is die op last van de gemeente opgeruimd. ,,We hebben inmiddels tientallen klachten over slecht bereik, vooral in de Klimopstraat is het heel slecht”, aldus de vertegenwoordiger van het bedrijf.

Maar de omwonenden kijken daar anders tegenaan. Die schakelden een eigen telecom-expert in. ,,Er is voldoende bereik en capaciteit aanwezig, blijkt uit metingen die ik deze week nog heb verricht. De verbindingen zijn zelfs verbeterd, ondanks het ontbreken van de mast”, aldus hun expert. ,,T-Mobile schrijft zelf op de website dat het bereik prima is in dit gebied.”

Zie verder de link bovenaan.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie