Stralingsbewust Stemadvies Tweede Kamerverkiezingen

zaterdag, 13 maart 2021 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: stralingsbewust.info/2021/03/09/stralingsbewust-stemadvies-tweede-kamerverkiezingen/
9 maart 2021

Een goed overzicht, met daarin als laatste punt:
Stemadvies Negatief:
VVD, CDA, D66 en ChristenUnie


Helaas moeten we constateren dat het huidige demissionaire kabinet (VVD, CDA, D66 en CU) in de afgelopen kabinetsperiode onze pogingen om daadwerkelijk iets te doen voor mensen die gezondheidsklachten ervaren door straling, structureel hebben genegeerd en/of tegengewerkt. Op de vele alarmerende brieven en oproepen van de diverse belangenverenigingen en stralingsgevoeligen is meestal niet of een enkele keer afhoudend en niet inhoudelijk gereageerd. De mogelijke oplossingen die er wel degelijk zijn willen ze niet (v)erkennen.

Uit hun verkiezingsprogramma’s blijkt dat ze uitsluitend de mogelijke voordelen van 5G benoemen en dat ze zo snel mogelijk ons hele land willen voorzien van zendantennes en “slimme” draadloze toepassingen. De gezondheidsrisico’s worden in het geheel niet besproken, terwijl deze uitgebreid onder hun aandacht zijn gebracht. Ze hebben ook niet op onze vragenlijst gereageerd.

Op 4 juli 2019 hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie twee goede moties verworpen: om gezondheidsonderzoek te doen op locaties waar 5G al operationeel is; en om onafhankelijk onderzoek te (blijven) verrichten naar eventuele schadelijke effecten voor mens en dier op langere termijn. We kunnen dan ook niet anders dan hen een negatief stemadvies af te geven.

Met bovenstaande zijn we het volledig eens, voor verdere info zie het volledige artikel, de link bovenaan.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie