Weer zendmasten in brand gestoken, vermoedelijk anti-5G-terreur

maandag, 13 april 2020 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: joop.bnnvara.nl/nieuws/weer-zendmasten-in-brand-gestoken-vermoedelijk-anti-5g-terreur
11 april 2020

Bovenstaande titel en het verhaal hieronder zijn van bnnvara.nl . Ons commentaar is daaronder toegevoegd.
In het Brabantse Veldhoven zijn zaterdagochtend vroeg twee zendmasten in brand gestoken. Datzelfde gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in Oudenbosch. De politie gaat uit van brandstichting. Het vermoeden bestaat dat de branden zijn gesticht als protest tegen de uitrol van het 5G-netwerk.

Vrijdag waarschuwde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) nog voor de “zorgelijke ontwikkeling” van sabotage van de zendmasten. Eerder werd brandgesticht in masten in Rotterdam, Groningen, Deurne, Nuenen en Beesd. In het Brabantse Liessel, waar ook een zendmast in brand werd gestoken, was de tekst ‘Fuck 5G’ op de meterkast geschreven.

Vorig jaar anticipeerde de NCTV al dat er protesten zouden volgen op de bekendmaking van de 5G-uitrol. Complottheoristen geloven dat de straling van de antennes schadelijk is voor mens en milieu. Daar komt de laatste tijd nog bij dat deze tegenstanders geloven dat de uitbraak van het coronavirus in verband staat met 5G. Voor al deze beweringen ontbreekt elk bewijs, maar zoals het een goede complottheorie betaamt zijn zijn de geruchten zeer hardnekkig. En internationaal: ook in het Verenigd Koninkrijk werden zendmasten in brand gestoken.

Directeur Rob Bongelaar van Monet, het samenwerkingsverband van mobielenetwerk-operators, noemt de brandstichting ‘onbegrijpelijk en onacceptabel’. Hij wijst erop dat wanneer de zendmasten vernield worden, ook het noodnummer 112 niet langer mobiel bereikbaar is. Ook de nieuwe brandstichtingen zijn direct doorgegeven aan de NCTV.

Commentaar (als er nieuwe ontwikkelingen zijn worden die hieronder toegevoegd).

In bovenstaand stuk staat:

''Complottheoristen geloven dat de straling van de antennes schadelijk is voor mens en milieu''.

In werkelijkheid heeft dat niets met geloven en niets met complotten te maken. Er zijn duizenden artikelen in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften waarin het bestaan van niet-thermische biologische effecten - veroorzaakt door de straling van draadloze communicatie - is aangetoond. Een aantal van die effecten zijn schadelijk voor mens en milieu. Daar is op onder meer deze site uitvoerig over gerapporteerd.
De schrijver van bovenstaand artikel heeft of geen enkele kennis van dit onderwerp en schrijft maar wat, waarmee hij anderen probeert te beschadigen, of maakt zich bewust schuldig aan smaad om ons in diskrediet te brengen.

En wat het in brand steken van masten betreft, in maar liefst acht plaatsen (volgens bovenstaand artikel) wijd verspreid over Nederland, en dat binnen een week, dat kan bijna niet zonder dat er een soort organisatie achter zit. Gezien het feit dat acties van onze zijde jaar in jaar uit altijd uiterst vreedzaam zijn verlopen, zonder enige wanklank, kan ik mij niet voorstellen dat zo'n organisatie aan onze zijde bestaat. Dergelijke acties brengen ons alleen in diskrediet, zoals duidelijk is uit bovenstaand artikel. Alle mij bekende organisaties aan onze zijde zijn uitsluitend vreedzaam.

Voor alle duidelijkheid:
- StopUMTS distantieert zich volledig van alle gewelddadige acties op dit gebied.
- StopUMTS veroordeelt alle acties van derden die personen en organisaties in diskrediet proberen te brengen die op vreedzame wijze en met goede argumenten onderbouwd protesteren tegen de uitrol van 5G.

Leendert Vriens
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie