5G Student Battle

maandag, 09 maart 2020 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.5groningen.nl/5gstudentbattle

In het weekend van 14 en 15 maart werken studenten van het mbo, hbo en wo aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Dit wordt de tweede editie van de 5G Student Battle, na een zeer geslaagd event in maart 2019. Bekijk hier een kort beeldverslag van 2019. De 5G Student Battle wordt georganiseerd door 5Groningen, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Noorderpoort en Alfa College. Op deze pagina kun je je gratis aanmelden om de finale bij te wonen.

Finale zondag 15 maart
Zondagmiddag 15 maart van 14.00 tot 17.00 uur is de grote finale in de Energy Barn op de Zernike Campus. Dan pitchen de zes studententeams hun ideeën. Gwen van Poorten (bekend van BNNVara) presenteert de finale en het prijzengeld van €5000 wordt verdeeld door de vakjury en het publiek!

Echte opdrachtgevers
Dit jaar heeft een aantal externe organisaties zich aan de 5G Student Battle verbonden als opdrachtgever. De studenten werken aan opdrachten voor Arriva (mobiliteit), Gemeente Groningen (smart city), Ambulancezorg Groningen & Health Hub Roden (zorg), Politie Noord-Nederland (veiligheid), Holthausen Group (duurzaamheid) en Aclo Studentensport (sport).

5G = nieuwste generatie mobiel internet
5G is veel sneller dan 4G, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt ook nog voor een langere batterijduur. Nieuwe toepassingen zoals virtual reality en Internet of Things worden mogelijk gemaakt door de veel grotere datasnelheden van 5G. En dankzij 5G kunnen met Internet of Things nog veel meer apparaten met elkaar worden verbonden. Lees meer over de kenmerken van 5G.

Vakjury
Wim van der Pol (College van Bestuur ROC Noorderpoort)
Klaas ten Have (Professor New Business & ICT, Hanzehogeschool Groningen)
Enno van der Werff (College van Bestuur Alfa-college)
Prof. dr. ir. Bayu Jayawardhana (Professor in Mechatronics and Control of Nonlinear Systems University of Groningen)

5Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door:
SNN, Ministerie van Economische Zaken, Provincie Groningen en de Europese Unie (European Regional Development Fund)

Research Partners:
Huawei, KPN, Agentschap Telecom, Vodafone, Rijksuniversiteit Groningen, Digital Society Hub, Hanzehogeschool Groningen, Dell EMC VMware, TNO, Ericsson, SURF.

In samenwerking met:
Arriva, Noorderpoort, Alfa-college, Gemeente Groningen.
Stef van der Ziel (Ondernemer en eigenaar van Jet-Stream)

Geen woord over de te verwachten kwalijke gevolgen voor de gezondheid. Wie gaat daarheen om enig tegenstoom te geven? voor zover je aan het woord komt natuurlijk.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie