Demonstratie in Eindhoven tegen de uitrol van 5G op woensdag 20 november

woensdag, 20 november 2019 - Categorie: Berichten Nederland

Zie: www.stopumts.nl/doc.php/Oproepen/12265/Demonstratie%20in%20Eindhoven

en nu ook in de krant:
Spandoeken op Stadhuisplein in Eindhoven tegen 5G

www.ed.nl/eindhoven/spandoeken-op-stadhuisplein-in-eindhoven-tegen-5g~af430721/
en in:
www.ad.nl/eindhoven/spandoeken-op-stadhuisplein-in-eindhoven-tegen-5g~af430721/

EINDHOVEN - In navolging van Den Haag komt er ook in Eindhoven een demonstratie tegen de uitrol van 5G. Initiatiefnemer is Eke Vriens uit Knegsel, die zich al acht jaar bezighoudt met stralingsgevaar.

Met de betoging, komende woensdag, hoopt Vriens te voorkomen dat de uitrol van G5 in Eindhoven doorgaat. Eindhoven is een van de steden waar met het nieuwe draadloze netwerk wordt geëxperimenteerd. Het supersnelle G5 wordt in de komende jaren in heel Nederland geïntroduceerd, maar daar is niet iedereen even blij mee. Tegenstanders vrezen onder meer voor gezondheidsklachten.

Het economisch belang staat voorop.
Eke Vriens


Kringetjes
Vriens staat niet alleen in haar kritiek. Het 5G Space Appeal, een wereldwijd initiatief om de opmars van 5 G te stoppen, is al ruim 178.000 maal ondertekend door organisaties, wetenschappers en burgers uit 206 landen. De Knegselse ondernam in het verleden al verschillende pogingen om de gevaren van 5G onder de aandacht te brengen, vaak tevergeefs. ,,De GGD erkent de klachten, maar niet de oorzaak'', noemt ze als voorbeeld. ,,En zo blijven we telkens in kringetjes ronddraaien, omdat elke keer gezegd wordt dat de straling binnen de wettelijke normen blijft.”

Haar eigen man, die eerder de website stopumts.nl heeft opgezet, heeft zelf ook gezondheidsklachten als gevolg van straling. ,,Hartritmestoornissen, die achteraf gezien veroorzaakt zijn door onze DECT- telefoon'', stelt ze. DECT is een veelgebruikte standaard voor draadloze digitale (huis)telefoons. Zelf heeft Vriens een oude Nokia als mobiel. ,,Die staat altijd uit, ik heb 'm alleen bij me voor pech onderweg.”

Groot
De demonstratie in Den Haag, in september, trok een duizendtal deelnemers. Vriens, drijvende kracht achter de werkgroep Eindhoven 5G Nee, verwacht niet dat de opkomst in Eindhoven ook zo groot zal zijn. ,,Maar zeker omdat er ook in Eindhoven met 5G geëxperimenteerd wordt, vind ik het belangrijk om ook hier een tegengeluid te laten horen.”

De demonstratie begint woensdag om 12.00 uur op het 18 Septemberplein. Van daaruit vertrekt de stoet naar het Stadhuisplein.


Dat ik (L. Vriens) oprichter van StopUMTS ben klopt niet, wel webmaster sinds begin 2013. Verder is die DECT telefoon al begin 2009 uit huis verwijderd en vervangen door een vaste telefoon, aan een draadje dus.

Zie verder ook:

Het wemelt straks van de 5G-antennes in Brabant: 'Om de 150 meter is er eentje nodig'

www.omroepbrabant.nl/nieuws/3078297/Het-wemelt-straks-van-de-5G-antennes-in-Brabant-Om-de-150-meter-is-er-eentje-nodig .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie