Wim van den Assum uit Hooge Mierde: Risico’s van 5G moet je niet onderschatten

woensdag, 13 maart 2019 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.ed.nl/kempen/wim-van-den-assum-uit-hooge-mierde-risico-s-van-5g-moet-je-niet-onderschatten~a65d6c31/
12 maart 2019

HOOGE MIERDE - Wim van den Assum (62) strijdt voor een stralingsvrije omgeving. Als het aan de Hooge Mierdenaar ligt, wordt de opmars van 5G per direct gestuit.

,,Over enkele jaren kunnen we allemaal ziek zijn, zonder te weten waarvan. Vijftig jaar terug was men zich ook niet bewust van de risico’s van asbest en nu, zoveel asbestdoden later, moet het allemaal opgeruimd worden.” Vanaf de stralingsvrije camping Zerofield aan de Hoogstraat in Hooge Mierde, voert hij zijn kruistocht. Op 19 maart komt de gemeenteraad van Reusel-De Mierden op zijn verzoek bijeen voor een werkbespreking over de kwestie. ,,Mijn vrouw Marianne had erg veel klachten, ze bleek stralingsgevoelig te zijn. Doordat ze toch aan tal van stralingen bloot werd gesteld kreeg ze ernstige lichamelijke klachten, haar immuunsysteem bleek aangetast te zijn. Zo kon zich bij haar de ziekte van Lyme ontwikkelen, zonder dat er een tekenbeet aan vooraf ging.”

Pratend over de kwestie, wordt hij nog strijdvaardiger. Hij leefde altijd al zo gezond mogelijk, doet voor het hardlopen geen schoenen aan en vormde zijn eigen camping om tot stralingsvrije camping: Zerofield. Het liefst vertoeft hij daar samen met zijn vrouw in een Yurt, ver weg van wifi en welke straling dan ook. ,,Ik had een hulp op de camping die veel fysieke klachten had, maar in deze omgeving knapte ze op. Tot juli van het afgelopen jaar! Opmerkelijk genoeg kreeg mijn vrouw dezelfde klachten. Ik merkte op dat er in de zendmast aan de Corneliusstraat op 900 meter van mijn huis, drie nieuwe elementen toegevoegd waren. Het toeval wil dat 900 meter aan de andere kant van mijn woning eenzelfde mast staat. Voor mij is één en één twee, dat zijn de boosdoeners.” Van den Assum mobiliseerde de dorpsraad in Hooge Mierde. ,,Ik merkte dat het geen onderwerp is waar veel mensen over nagedacht hebben,” zegt hij. ,,Vrijwel iedereen kent de 5G-initiatieven voor een sneller internet, maar vrijwel niemand kent de risico’s.”

De bijeenkomst van 19 maart begint om 19.30 uur in het gemeentehuis in Reusel. Van den Assum is er zelf inspreker, gevolgd door een deskundige die hij zelf inschakelde, de natuurkundige Leendert Vriens.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie