Veiling vergunning én veiligheidsonderzoek 5G-netwerk..??!

maandag, 03 december 2018 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.wanttoknow.nl/gezondheid/elektro-magnetische-straling-ems/veiling-vergunning-en-veiligheidsonderzoek-5g-netwerk/
29 nov. 2018

Het ministerie van EZ gaat regels stellen voor de straling van zendmasten naar aanleiding van de uitrol van het 5G-netwerk. De gezondheid van de burgers moet beschermd worden, maar in ons land bestaan nu geen vastgestelde limieten voor de straling van telefoonzendmasten. Dat was het bericht dat het AD bracht
www.ad.nl/politiek/straling-antennes-aan-banden-onduidelijkheid-over-gevaar-volksgezondheid~a388a34d/
op basis van een document van het Ministerie van Economische Zaken.
www.rijksoverheid.nl/zoeken?trefwoord=5g
De uitrol van het 5G-netwerk gaat zorgen voor een toenemend aantal antennes op straat. Bijvoorbeeld in lantarenpalen en bushokjes. Deze antennes hebben vaak een hogere capaciteit, maar een lager bereik. Voor een brede 5G-dekking zijn daardoor een stuk meer antennes nodig.


De straling die bij antennes vrijkomt, zorgt mogelijk voor een gevaar voor de volksgezondheid. Wat het precieze effect is, is onduidelijk. Het ministerie wil zeker weten dat de elektromagnetische velden van de antennes geen bedreiging vormen voor de gezondheid van burgers. Ook als er sprake is van meerdere antennes in de directe omgeving.

Eerder al waarschuwden wetenschappers in een oproep aan de Europese Unie
www.jrseco.com/wp-content/uploads/2017-09-13-Scientist-Appeal-5G-Moratorium.pdf
voor de mogelijke risico’s van het nog te bouwen 5G-netwerk. De stralingsdichtheid gaat flink omhoog, terwijl de gevolgen voor de volksgezondheid onbekend zijn. Uit sommige onderzoeken zou blijken dat er een verband is tussen straling en hersentumoren, Alzheimer en onvruchtbaarheid bij mannen. Anderzijds is het 5G-netwerk kennelijk belangrijk voor de toekomst van onder meer zelfrijdende auto’s, drones en razendsnelle internetverbindingen op mobieltjes..

In ons land geen limieten…?!
Nederland behoort tot de weinige landen in Europa (HIER)
www.rivm.nl/dsresource?_sp=b3babd56-1671-4cfd-a999-05dbd35e4bd2.1522232524193&objectid=c4308d43-be24-4ab7-a144-67131d335b8d&type=pdf&disposition=inline
waar geen vastgestelde limieten voor de straling van telefoonzendmasten gelden. Je vraagt je af hoe het mogelijk is, dat een kabinet niet de wetten rondom de bescherming van burgers naleeft..!

Want als wetenschappers al waarschuwen en ambtenaren hun werk niet doen, door geen rapporten maken, die deze waarschuwingen onderstrepen, waar zijn we dan als burgers belandt..?? De Europese richtlijn met limieten voor elektromagnetische velden,
publications.europa.eu/nl/publication-detail/-/publication/9509b04f-1df0-4221-bfa2-c7af77975556/language-nl
die in 1999 werd opgesteld, is in Nederland niet wettelijk ingevoerd.

Het zijn nu de gemeenten die beoordelen of ergens een nieuwe zendmast mag komen. Voor hoogspanningskabels gelden in Nederland al wel strengere regels, omdat uit onderzoek blijkt dat er waarschijnlijk een verband is tussen de straling van hoogspanningslijnen en kinderleukemie. Daarom mogen er geen huizen of scholen dichtbij een hoogspanningslijn worden gebouwd. Wist je bijvoorbeeld dat in Vlaanderen de regels voor stralingslimieten van zendmasten bij scholen en verzorgingstehuizen zelfs nog strenger zijn dat deze Europese normeringen..?

MAAR NIKS VAN DIT ALLES, WANT WAT BLIJKT..?
Kabinet wil snel veiling supersnel mobiel netwerk..


Het kabinet gaat de pot spekken en de veiligheid van burgers negeren..? Het kabinet, de minister van Economische Zaken, heeft namelijk, buiten veel publiciteit om, de eerste grote veiling voor de nieuwe 5G-frequenties voor mobiele telefonie gepland. Dit zal gebeuren rond eind 2019/begin 2020. Dat blijkt tussen de regels uit een reactie van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken onlangs op het bericht van de aanstaande overname van Tele2 door T-Mobile
fd.nl/ondernemen/1279873/europese-commissie-definitief-akkoord-met-fusie-t-mobile-en-tele2
De Europese Commissie stemde dinsdag in met de Tele2-overname, na een uitgebreid onderzoek, op het gebied van concurrentie/mededingingsregels.

Bij de eerste veilingen zal het gaan over de drie frequenties op de 700, 1400 en 2100 Megahertz-golflengte. Het kabinet had de veiling van deze frequenties uitgesteld in afwachting van het oordeel van de Europese Commissie.. De veiling, zo wordt verteld, van de 3,5 GHz-frequentieband laat nog op zich wachten, want deze frequentie wordt nu voor spionagedoeleinden gebruikt. Het kabinet beslist hierover later dit jaar of ook deze band beschikbaar komt voor de telecommaatschappijen.

Staatssecretaris Mona Keizer (CDA) stelde dat ze geen voorkeur heeft voor het aantal ‘spelers’ met een zendmasten-netwerk in de huidige markt. Voor de toekomst geldt dat het aantal netwerkpartijen op zich, geen doel is, volgens Keijzer. ‘Het gaat om een voldoende concurrerende markt tussen aanbieders onderling én er moeten voldoende keuzemogelijkheden zijn voor consumenten die gebruik maken van deze diensten: op basis van prijs, maar ook op basis van kwaliteit.’

En nee, geen woord over het onderzoek van het kabinet, waar in het AD-artikel over gesproken wordt..!! Of moeten we dan bij een ándere minister zijn; de minister van Volksgezondheid.. Paul Blokhuis en zijn staatssecretaris Bruno Bruins? Maar hebben die het niet te druk met hun gezondheidsinitiatieven? Waar kennelijk het gevaar van elektro-magnetische straling NIET bijhoort..? Wie stapt er naar de rechter? Welke journalist maakt hier nou eens een heftig verhaal van, waar geen énkele minister, laat staan minister-president omheen kan..?! Welke organisatie pakt de handschoen op..!

Geloof je het allemaal nog niet zo..?
Wellicht heb jij het idee nog, dat elektromagnetische straling (EMS) getest is en ‘dat de overheid toch wel voor ons zorgt’ met betrekking tot de schadelijkheid van deze straling? Kijk dan eens op de vele, vele artikelen HIER op de site, die je laten zien, dat we bezig zijn -wereldwijd- met een experiment op 7 miljard burgers..! Zo simpel is het, want NIEMAND weet precies wat EMS doet op het menselijk lichaam. Maar dat het heftige invloed heeft op bijna álle lichaamsfuncties, is overduidelijk. Kijk eens naar dit actuele verhaal van woonbioloog Thijs Tjaden,
www.wanttoknow.nl/gezondheid/elektro-magnetische-straling-ems/straling-versus-hoofdpijn/

En als je er over nadenkt, ben je misschien zélf ook wel een persoon, die al lijdt onder de EMS van wifi, telefoonmasten, DECT-telefoons, babyfoons, draadloze speakers, draadloze laptops/tablets op schoot, etc. Mocht je toch nog wat dieper op deze zaak in willen gaan, nou dan raden we je bijvoorbeeld ook aan onderstaande link te openen, door op illustratie te klikken..!

De gevaren van elektromagnetische frequenties, vooral op het gebied van onze gezondheid, worden vaak afgewezen, omdat de apparaten die deze lage elektromagnetische straling uitzenden, vaak veel comfort bieden aan ons hectische moderne leven. Maar, hoewel er voortdurend wordt gesuggereerd dat er geen gevaren aan het gebruik van deze apparaten verbonden zijn, blijven wetenschappelijke studies en onderzoek suggereren dat langdurige blootstelling aan de lage elektromagnetische straling een factor kan zijn in veel gezondheidsproblemen.

Vooral voor kinderen. Natuurgeneeskundigen, onderzoeksartsen en vele wetenschappers hebben jarenlang gewaarschuwd voor de zeer reële gevaren voor de gezondheid als gevolg van voortdurende blootstelling aan elektromagnetische velden en lage stralingsniveaus, maar helaas is het gemak overruled feit. We maken we ons, de meesten van ons, ook grote zorgen, als onze kinderen voortdurend worden blootgesteld aan giftige stoffen zoals lood, benzinedampen of het pesticide DDT.

Deze en 250 andere stoffen staan op de lijst van klasse 2B Carcinogenen (kankerverwekkende stoffen) van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IRIC), dat deel uitmaakt van de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties.

En raad eens wat er ook op deze lijst staat. Radiofrequente elektromagnetische velden (RF/EMF). De belangrijkste bronnen van RF/EMF zijn radio’s, televisies, magnetrons, mobiele telefoons en WiFi-apparaten.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie