Kleine zendmasten zitten overal verstopt

donderdag, 01 november 2018 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.stralingsvrijhuis.nl/nl/Blog/surprise-kleine-zendmasten-zitten-overal-verstopt-1.html?fbclid=IwAR3zZFvuy27mm40vkWS0Lf-f-s6KjNESyqvCLTtUIke8Yy_VZ2tNRRqYNg8
28 aug. 2018

Om het mobiele bereik op hotspots als pleinen en treinstations te verbeteren, hangen providers bushokjes, lantarenpalen en gevels in steden onopvallend vol met honderden mini-zendmasten, 'SMALL CELLS' genaamd. Zoals de naam zegt is zo'n installatie véél kleiner en reikt het signaal slechts tientallen tot honderden meters.

Om grootschalige plaatsing mogelijk te maken heeft de provider afgelopen jaar contact gezocht met JC Decaux, uitbater van bushokjes, tramhaltes en reclameborden. JC Decaux ziet dit verdienmodel wel zitten en heeft goed nieuws voor Tele2, T-Mobile en Vodafone: ook zij kunnen kleine zendmasten plaatsen in abri's. Er is ruimte voor meerdere spelers!

SMALL CELLS IN AMSTERDAM

Inmiddels zijn de eerste tientallen small cells in abri's operationeel, onder andere op het Rembrandtplein. Dat moeten er honderden worden. Een ideale oplossing: de antennes zijn vanwege de camouflagekap onzichtbaar, het straatbeeld raakt dus niet vervuild.

SMALL CELLS OOK LANGS DE KUST IN ZEELAND EN BUSHOKJES ROTTERDAM
Deze zomer nog zijn dertig kilometer strand in Zeeland via small cells van mobiel bereik voorzien. Verder zitten ze in bushokjes en in Rotterdam in lantarenpalen.

REFLECTIE VAN STRALING VIA GEBOUWEN
In Rotterdam heeft Vodafone een test gedaan met een nieuwe technologie: Door gebruik te maken van reflectie van gebouwen werd een signaal de hoek om gestraald. Dat werkte prima.

ANGST VOOR STRALING NIET NODIG ZEGT EZK
Angst voor meer elektromagnetische straling is onnodig, stelt het 'Kennisplatform Elektromagnetische Velden' dat valt onder ministerie van EZK.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie