Meer dan honderd vogels vallen dood uit bomen in Den Haag (5G of andere stralingsbelasting?)

zaterdag, 09 februari 2019 - Categorie: Berichten Nederland

Bron 1: www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/meer-dan-honderd-vogels-vallen-dood-uit-bomen-in-den-haag/ar-BBOV8d7?ocid=sf&fbclid=IwAR1_ti4p4MMnhYneL_jrq7JBU6C_a0-RHt5U0ww6utUYuH4L-6SyELh1dPg
26 okt. 2018 (tot 9 febr. 2019 latere bronnen)

Voor de nieuwste info zie:
www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Nederland/11894/redir


In het Haagse Huijgenspark zijn de afgelopen dagen meer dan honderd spreeuwen dood uit de bomen gevallen. Het is een mysterie wat er met de dieren is gebeurd.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat een aantal vogels onderzoeken in het laboratorium van het Wageningen Bioveterinary Research. Delen van het park zijn afgezet en honden mogen er niet meer worden uitgelaten. De dode vogels worden steeds zo snel mogelijk opgeruimd. Toch is het een luguber tafereel.

Raadslid Robert Barker van de Partij voor de Dieren had het gevoel op een ‘crime scene’ te zijn. “Dat zoveel vogels op deze plek uit de lucht vallen, moet een oorzaak hebben en die moet worden onderzocht. Mocht er sprake zijn van vergiftiging, dan moet hier hard tegen worden opgetreden.”

Het kan ook zijn dat de vogels een ziekte hebben. “Het gaat in elk geval snel. De dieren zijn niet vermagerd, lijken niet ziek. Ze vallen gewoon dood uit de boom,” aldus medewerkster Sharon Lexmond van vogelasiel De Wulp.

Een YouTube filmpje over de dode vogels:
www.youtube.com/watch?v=ah8Bpg6ep1k

en mogelijke verklaring overgenomen van de Facebook site 'Straling en zo'.

Dit is wat 5G doet:
Op de hoek hoefkade staat op het dak van HS telecenter een nieuwe 5G mast , laag op het dak niet zichtbaar.
Er werd een test gedaan, dit i.v.m. met het station Hollands spoor om te kijken hoe groot het bereik was en of er geen nadelige apparatuur schade zou ontstaan op en rond het station.

Meteen erna vielen de vogels massaal dood uit de bomen.
En de eenden die zwommen op de Zieke-, het van Maanenkade en de Pletterijkade schenen ook heel raar te reageren heb ik gehoord.
Alsof ze ineens simultaan hun kop onderwater deden om aan de straling te ontsnappen en sommige wilde wegvliegen en storten neer op straat of in de gracht.

Dus hoe kunnen ze nu nog beweren dat ze niet weten wat de doodsoorzaak is.
*n.b. enkele taalcorrecties zijn gemaakt, om deze tekst te verduidelijken.
Nadere informatie zou zeer welkom zijn. Ook werd eerder een mogelijk verband gelegd tussen 5G proeven in Groningen en de 'gekke koeien aldaar, zoals ze genoemd werden, zie:
www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Nederland/10423/groningen_wat_mankeert_de_koeien_van_stitswerd

Verdere info van Facebook:
Trondheim (3de stad van Noorwegen) vielen ook de vogels uit de lucht. Na 6 maanden was er nog geen toxicologisch rapport. Het is ook gebeurd in Zweden, Australië, Verenigde Staten.
www.nyhetsspeilet.no/2009/02/flere-tusen-fugler-faller-som-%E2%80%9Ddead-meat%E2%80%9D-fra-himmelen/?fbclid=IwAR0T5Y2HYSsLCGMJcI4F4q-2c9XOgqMQJghPWp3PQnT96RLWYAKb6j9jXPg .

Inmiddels (30-10-2018) enige nadere informatie ontvangen. De vogels die massaal dood neervielen zouden het slachtoffer zijn van een experiment, op die dagen in Den Haag uitgevoerd, waarbij RF straling getest is met een piek frequentie van 7,40 GHz, hetgeen overeen komt met een golflengte van 4,05 cm. Deze golflengte is van dezelfde orde van grootte als de afmetingen van de spreeuwen. Dit kan van belang zijn i.v.m. mogelijke resonantie-effecten. De betreffende mast staat op ongeveer 400 m van de plaats waar de spreeuwen dood zijn neergevallen. Deze informatie komt van één bron en zou nog bevestigd moeten worden, indien mogelijk. Op 20-11-2018 is er nog geen verdere info op dit punt. Degene van wie de informatie afkomstig is bij niemand van ons bekend.


Bron 2: www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4464101/mysterieuze-vogelsterfte-den-haag-dode-spreeuwen-vallen-massaal-uit-de-lucht
Mysterieuze vogelsterfte in Den Haag: dode spreeuwen vallen massaal uit de lucht
26 okt. 2018

Al dagen op rij vallen er in het Haagse Huijgenspark dode spreeuwen uit de lucht. Naar schatting hebben al zo'n 150 vogels het loodje gelegd. Wat hiervan de oorzaak is, wordt onderzocht.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, het Dutch Wildlife Health Centre en een laboratorium van de Universiteit Wageningen doen onderzoek naar de doodsoorzaak van de spreeuwen. Een dierenarts van vogelopvang De Wulp verrichte vorige week sectie op een aantal vogels. Zij vond alleen inwendige bloedingen en geen sporen van gif.

Verontreinigd water
''Vorig jaar hadden we eenzelfde situatie bij de Haagse Hogeschool, waar toen werd verbouwd'', vertelt een medewerker van de Dierenambulance. ''Toen werden er tientallen dode kauwen gevonden, die waarschijnlijk vergiftigd waren doordat ze verontreinigd water hadden gedronken. Wat er nu aan de hand is, is echt speculeren. Hopelijk weten we volgende week meer, want dit is niet normaal.''

Geen sporen van gif dus.

Bron 3: Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o

Weer zijn er dode spreeuwen gevonden in het Huijgenspark in Den Haag. Meer dan negentig dode vogels lagen over het park in de Stationsbuurt verspreid.
We hebben de vogels meegenomen. De vorige keer werden vijf van de overleden spreeuwen onderzocht door een plaatselijke specialist. Die trof geen sporen van gif aan, maar slechts inwendige bloedingen bij twee exemplaren. De nieuw aangetroffen spreeuwen worden onderzocht door het gespecialiseerde Wageningen Bioveterinary Research laboratorium in Lelystad en Dutch Wildlife Health Centre in Utrecht.
De gemeente heeft een uitlaatverbod voor honden afgekondigd in het gebied omdat de oorzaak van de sterfte onduidelijk is. Er wordt rekening gehouden met vergiftiging. Het gebied is afgezet door de politie.

Bron 4: Vogelopvang de Wulp
26 okt. 2018

Hoe is de huidige stand van zaken nu met betrekking tot de dode spreeuwen??

Afgelopen vrijdag, woensdag en donderdag zijn er totaal +/- 150 overleden spreeuwen aangetroffen in het huijgenspark in Den Haag. Op zondag, donderdag én vrijdag is onze dierenarts op bezoek geweest en heeft op totaal 15 dieren uitgebreide sectie verricht én materiaal verzameld voor verder onderzoek. Op woensdag heeft de NVWA een lading vogels opgehaald die onderzocht zijn in Lelystad op West Nile Virus. Daarvan is inmiddels de negatieve uitslag binnen.

Op donderdag heeft de Dutch Wildlife Health Center ook een lading vogels opgehaald en daar hebben we vandaag uitslag gehad. Beide dierenartsen (de onze én die van het DWHC) hebben hun bevindingen met elkaar doorgesproken die overeen kwamen. (Vogels in goede conditie, enkele kleine bloedingen bij sommige dieren, goed aan het opvetten voor de aankomende winter, lege magen)

Het is een heel vreemd verhaal!

Onderdelen van de overleden vogels gaan nu naar verschillende instituten voor verder onderzoek naar onder andere rattengif en verschillende virussen. Maandag zijn de preparaten klaar en word het microscopisch onderzoek gestart.

Ondertussen heeft de gemeente een uitlaatverbod in het park ingesteld tot nader orde.

We houden u op de hoogte en hopen dat we gauw uitsluitsel krijgen met betrekking tot de bizarre sterfgevallen.

Zie ook:
niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13471%3A5g-tests-en-nog-veel-meer-dode-vogels-in-den-haag&catid=9%3Abinnenland&Itemid=22&fbclid=IwAR16dfHchZEJ62oZDPAq9uo7zLYpXKDEAh1UleDjjlsSsRSTABeH9ZLmUAg

jdreport.com/5g-experimenten-den-haag-honderden-vogels-vallen-massaal-dood-uit-de-bomen/
5G experimenten in Den Haag: honderden vogels vallen massaal dood uit de bomen
2 nov. 2018

www.healthnutnews.com/hundreds-of-birds-dead-during-5g-experiment-in-the-hague-the-netherlands/?fbclid=IwAR12upg8c3NhIwQgIxiGJBr9L9y1e_fGKVS-ZiQaU1uuFKSba1Zs_e_1648
Hundreds of birds dead during 5G experiment in The Hague, The Netherlands
5 nov. 2018

www.snopes.com/fact-check/5g-cellular-test-birds/?fbclid=IwAR08unjHI8gR5CAxxthfSc4gQc67T-3WVOEkAaadvF61_JJ_0CgZzcHf6aU
Did a 5G Cellular Network Test Cause Hundreds of Birds to Die?
5 nov. 2018

Between Friday, 19 October and Saturday, 3 November 2018, 337 dead starlings and 2 dead common wood pigeons were found. The municipality cannot rule out the possibility that the birds were poisoned. This is why the municipality has taken extra precautionary measures and announced a temporary ban on dogs for Huygenspark.It is true a series of mysterious bird deaths has occurred at a park in The Hague. According to the municipal government, the birds began to die on 19 October 2018, and soon afterwards those deaths inspired a dog ban in Huijgenspark as a precautionary measure:

Testing performed by the Netherlands Food and Consumer Product Safety Authority ruled out West Nile virus and the usutu virus, but it had not yet ruled out other viruses or poisoning as of 12 November 2018. A team of experts will continue to investigate the cause of these deaths:

The municipality, together with De Wulp bird rescue, has asked experts in fauna research to look into this question. The cause of death for the birds is being investigated by Wageningen Bioveterinary Research (Lelystad), Dutch Wildlife Health Centre (Utrecht), Erasmus University (Rotterdam) and Universiteit Gent. Initial results are expected in mid-November 2018.

Mysterious bird deaths, though great fodder for conspiracy cranks, are not uncommon. Due to their unexplained nature, they are popular with those seeking to stoke fears or make political or religious points. In 2011, for example, Arkansas, Louisiana, and parts of Sweden were the site of thousands of bird deaths in a short time, which the media dubbed “the aflockalypse.” Contemporaneous reporting by the Associated Press made it clear that these mass die-offs are quite common and often unexplained:

Since the 1970s, the U.S. Geological Survey’s National Wildlife Health Center in Wisconsin has tracked mass deaths among birds, fish and other critters, said wildlife disease specialist LeAnn White. At times the sky and the streams just turn deadly. Sometimes it’s disease, sometimes pollution. Other times it’s just a mystery … On average, 163 such events are reported to the federal government each year, according to USGS records.

Did a 5G Wireless Test Take Place Near Huijgenspark at the Time of the Bird Deaths?

5G is the proposed 5th generation cellular network, and it is technology that is largely still in development. Various countries have tested forms of it, including The Netherlands, but its widespread adoption is not expected until 2020. We will discuss the technical aspects of 5G compared to existing cellular technology in the next section, but widespread access to this technology is a priority for the Dutch government, and they have performed tests of the technology a handful of times.

One such test did occur in an area generally near Huijgenspark, but it took place on 28 June 2018, and it was not followed by a massive bird die-off. For this test, the Dutch equivalent of the FCC provided a one-day permit for the telecommunication company Huawei to use the 5G frequencies needed for the test:

Huawei has demonstrated a live 5G network in The Hague, using 100 MHz of spectrum in the C-band at 3.5 GHz. As the frequencies are not normally available for mobile services in the Netherlands, the Telecom Agency granted a special one-day permit for the demonstration at the KPN office in the Voorburg area. The band is available for local licensing, but in allotments far smaller than the full 100 MHz width that is standardized for 5G.

No evidence suggests that any other 5G test ever occurred in The Hague or that a 5G antenna was installed near that park conveniently out of view. We reached out via Twitter to the Dutch company NS, the operator of the train station allegedly involved in the 5G test, and a representative told us that they were “unaware that recent 5G tests were conducted at this location.” A representative of KPN, the largest mobile operator in The Netherlands, told us via Twitter that “I can be very clear about this matter; there are no 5G tests in Den Haag. This is a complete hoax.” Huawei, the cellular provider who took part in the one-day June test, did not respond to our inquiry about a test occurring, but the Dutch equivalent to the FCC asserted that no such test occurred.

It bears mentioning that Khules has since walked back his claim that a 5G test occurred at all (though this fact does not appear to have dissuaded Erin Elizabeth from running with her story), and he has now moved the goalposts so far as to claim that perhaps it was just a whole lot of 4G LTE networks getting up in those birds’ business. Either way, from a scientific standpoint his ideas would generously be described as dubious.

Could 5G Technology Have Caused Something Like This in the First Place?

Promoters of 5G technology promise faster data rates along with reduced energy and financial cost. For the most part, these improvements will come from utilizing higher frequency radio bands and the development of more advanced cellular towers:

Typically when a new mobile wireless technology comes along (like 5G), it’s assigned a higher radio frequency … The reason new wireless technologies occupy higher frequencies is because they typically aren’t in use and move information at a much faster speed. The problem is that higher frequency signals don’t travel as far as lower frequencies, so multiple input and output antennas (MIMOs) will probably be used to boost signals anywhere 5G is offered.

In Europe, 5G will make use of three frequency ranges: a low-frequency 700MHz “coverage layer,” a 3.4-3.8GHz band which will be the primary bandwidth, and a “super data layer” in the higher frequency 24.25-27.5GHz band. This latter range is more theoretical and is not what has been tested in The Netherlands thus far, as the only known test of 5G in the Hague utilized the 3.4-3.8GHz band. Regardless, all of these frequencies fall within a range considered by the International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (first in 1998 and again in 2009) to be safe:

It is the opinion of ICNIRP that the scientific literature published since the 1998 guidelines has provided no evidence of any adverse effects below the basic restrictions and does not necessitate an immediate revision of its guidance on limiting exposure to high frequency electromagnetic fields … The plausibility of the various non-thermal mechanisms that have been proposed is very low. In addition, the recent in vitro and animal genotoxicity and carcinogenicity studies are rather consistent overall and indicate that such effects are unlikely at low levels of exposure. Therefore, ICNIRP reconfirms the 1998 basic restrictions in the frequency range 100 kHz–300 GHz until further notice.

Radio waves used in cellular technology can be described both by their frequency (or wavelength) and in terms of the energy being used to carry that frequency. The aforementioned restrictions refer to limits on the energy carrying a signal, which create exposure limits for various frequencies. Dr. Eric van Rongen, a member of the Health Council of the Netherlands and the Chairman of the International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection, told us via email that the levels of exposure in the 5G frequency range are comparable to existing technology:

The levels of exposure would be comparable to those of the current (3G and 4G) networks, and thus very low, much lower than the exposure limits. The only way one could imagine death of birds as a result of exposure to electromagnetic fields is with very high level exposure that results in considerable heating … But the levels that are used by mobile telecom antennas are not strong enough for this to happen. There are maybe millions of such antennas around the world and this has never been reported.

“Even if there would have been 5G exposure,” he told us, it is “very unlikely that that could cause the bird mortality.”

“My 5G Conclusions Are Assertions/Conjecture with A QUESTION Mark!”
One of the great benefits to being a conspiracy blogger, outside of the fact that copy and pasting a Facebook post counts as “reporting” and that objective reality need not be considered, is that you don’t really need to follow up or correct yourself even when the person pushing a given conspiracy completely changes his tune. Erin Elizabeth’s post, which has been shared well over 125,000 times on Facebook, included all of Khule’s posts on the subject up to 2 November 2018.

But on 8 November 2018, Khules posted again, appealing to his own authority while making sure everyone knew he wasn’t really all that serious about that whole 5G thing in the first place. He brushed off factual criticism by calling his doubters sheeple and capitalizing certain words to make the letters LIE more prominent:

Some think there is “no 5G” in Den Haag. That is a lie (or mis-perception) the so called “conclusions” of some (pseudo)-skeptics. Some “Authorities” claim a lot and is parroted by lesser authorities and beLIEved by the masses … it is a system of beLIEfs, false assumptions copy catted … That problem is with almost all controversial topics, nothing new … most ppl just love to be told “what is” … My 5G conclusions are assertions/conjecture with a QUESTION mark!

As compelling as this kind of testimony may be to Erin Elizabeth’s Health Nut News, the facts are this: No 5G test occurred during the time that the mysterious starling deaths occurred, and the only person suggesting otherwise is someone with a vendetta against both objective reality and 5G wireless. Even if a 5G test had occurred, however, no mechanism exists that would explain how it could have affected starlings at all, let alone only starlings and no other birds or animals in the region.

Sources
Elizabeth, Erin. “Hundreds of Birds Dead During 5G Experiment in the Hague, the Netherlands.”
Health Nut News. 5 November 2018.

DenHaag.nl. “Huygenspark: Temporary Ban on Dogs.”
12 November 2018.

Borenstein, Seth. “Technology to Blame for Animal Die-Off Panic.”
Associated Press. 7 January 2011.

Wall, Matthew. “What Is 5G and What Will It Mean for You?”
BBC News. 24 July 2018.

Government.nl. “Connectivity Action Plan.”
13 July 2018.

Telecompaper. “Huawei Demos Live 5G Network in Netherlands.”
28 June 2018.

Nunez, Michael. “What Is 5G and How Will It Make My Life Better?”
Gizmodo. 24 February 2016.

Rogerson, James. “5G Frequencies in the UK.”
5g.co.uk. Accessed 13 November 2018.

International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP). “Guidelines for Limiting Exposure to Time-varying Electric, Magnetic, and Electromagnetic Fields (Up to 300 GHz).”
Health Physics. 1998.

International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP). “ICNIRP Statement on the “Guidelines for Limiting Exposure to Time-varying Electric, Magnetic, and Electromagnetic Fields (Up to 300 GHz)”.”
Health Physics. 2009.


Nieuwe bijdrage van Facebook:
2 nov. 2018

Er is natuurlijk geen zekerheid omtrent de oorzaak. In de omgeving staan dichterbij het park sterkere 4G en IoT zenders. In juli is er ook 5G getest, maar toen zwermden de vogels niet en kwamen ze niet in het parkje. IoT is ook sinds 30 oktober 2017, dus kort actief met een veilige afstand (voor de mens) van 7,4 meter en met een 2000 Watt zender op minder dan 200 meter van het park hoofdstraalrichting exact over het park.
O
ok nog op dezelfde afstand LTE zenders en op een andere locatie ook nog LTE zenders enz. Ook hier weer exact over het park.

Wat de oorzaak ook is ik zou aan het gemeentebestuur van Den Haag willen vragen of ze het Huijgenspark niet beter een nieuwe naam kunnen geven, Magnetronpark, Roosterplaats, Braadplantsoen o.i.d.
R.D.

suggestie op Facebook:
3 nov. 2018

Bestaat er een link tussen straling en richtingsgevoel, dat de verminderde eetlust van de spreeuwen kan verklaren?

Het volgende stukje uit het verslag van vogelopvang de wulp, laat me niet los.
''Sectie op 5 spreeuwen van iedere dag (waarop dode spreeuwen gevonden werden) wijst hetzelfde uit en komt overeen met de secties die in Utrecht verricht zijn. Goed doorvoede dieren, flinke vetreserves, nagenoeg geen inwendig letsel, lege magen. Dit betekent dat de vogels 12 tot 24 uur niet gegeten hebben.''

Wanneer verminderd oriëntatie vermogen door de straling er voor zorgt dat gezonde vogels hun vluchtmechanisme niet gebruiken, en uithongeren. Kunnen ze bij hoge stralingsdosering dood neervallen.

George Lakhovsky experimenteerde een kleine eeuw geleden uitvoerig met vogels en hun gevoeligheid voor frequentie.

Facebook
4 nov. 2018

Ten zuiden van Huijgenspark 2521cc Den haag waar de spreeuwen uit de lucht vielen
3,41 Ghz tot 3,445 Ghz.jpg
14 juli 2018 in gebruik genomen.

id van antenne voor eventuele correspondentie met antenneburo
5069575786
Bijzondere vergunning. Er staan er nog 3 langs het spoor 2521BA .
id 5723638316 en 4482486715 en 3871222991


www.wanttoknow.nl/gezondheid/elektro-magnetische-straling-ems/5g-in-actie-mussen-vallen-dood-van-t-dak/
5 nov. 2018

5G in actie: mussen vallen dood van ’t dak..!!

Het mega-netwerk voor mobiele telefonie, in de volksmond 5G genaamd, wordt op dit moment uitgerold. Er lijkt zich echter een horrorscenario af te spelen, omdat er sprake is van dierensterfte in de buurt van in werking gestelde 5G-masten en zendtorens… Een voorbeeld van deze 5G-mast op de hoek van de Hoefkade in Den Haag, staat op het dak van HS-telecenter een nieuwe 5G mast , laag op het dak, maar niet of nauwelijks zichtbaar. Deze antenne is nog niet zichtbaar in het Antenneregister.

Er werd een 5G-test gedaan, in relatie tot NS-station Hollands Spoor. Om het bereik van de mast te bekijken en te zien, of er geen nadelige apparatuur schade zou ontstaan op en rond het station. Meteen erna vielen de vogels massaal dood uit de bomen. Wat is hier aan de hand..? Dit is werkelijk een horror-scenario, wanneer deze 2 feiten causaal aan elkaar zijn gerelateerd, wat wil zeggen dat de vogelsterfte veroorzaakt wordt door de 5g-masten. Want we staan aan de vooravond van het uitrollen van het landelijke 5G-netwerk..
Maar we kunnen waarschijnlijk toch gerust, of in ieder geval ‘stralend’ gaan slapen, want het is allemaal goed getest.. Ja toch zeker? Maar de dagen erna is het weer raak in Den Haag, in het Huygenspark, op een steenworp afstand van de Hoefkade.. Dode vogels, met tientallen op de grond.. Alsof we naar de thriller ‘The Birds’ kijken van Alfred Hitchcock.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat inmiddels een aantal vogels onderzoeken in het laboratorium van het Wageningen Bioveterinary Research. Delen van het park zijn inmiddels afgezet en honden mogen er niet meer worden uitgelaten. De dode vogels worden steeds zo snel mogelijk opgeruimd, wat op zich al een luguber tafereel is. Het Haagse raadslid Robert Barker van de Partij voor de Dieren had het gevoel op een ‘crime scene’ te zijn. “Dat zoveel vogels op deze plek uit de lucht vallen, moet een oorzaak hebben en die moet worden onderzocht. Mocht er sprake zijn van vergiftiging, dan moet hier hard tegen worden opgetreden.”

Niet uitgesloten kan worden, dat de vogels een ziekte hebben. Maar dat is bizar, als je kijkt naar de wijze waarop ze sterven. “Het gaat in elk geval snel. De dieren zijn niet vermagerd, lijken niet ziek. Ze vallen gewoon dood uit de boom,” aldus medewerkster Sharon Lexmond van vogelasiel De Wulp. Deze vogelopvang ‘De Wulp’ bericht als volgt over deze krankzinnige situatie:

De feiten op een rij;
Vrijdag 19 oktober 30 dode spreeuwen
Woensdag 24 oktober 30 dode spreeuwen
Donderdag 25 oktober 88 dode spreeuwen
Donderdag 1 november 138 dode spreeuwen en 1 levende die binnen een uur ook overleed, 2 dode houtduiven waarvan 1 doodgereden en ander bij sectie haarden in lever had. (Yersinia/aviaire TBC/salmonella) afwijkende doodsoorzaak.
Vrijdag 2 november 7 dode spreeuwen
Zaterdag 3 november 44 dode spreeuwen.
Allen van dezelfde locatie Huygenspark, gevonden in de ochtend onder hun slaapboom.
Inmiddels is er sectie op 5 spreeuwen gedaan, van iedere dag. En deze wijst hetzelfde uit en de conclusie komt overeen met de secties die in Utrecht verricht zijn. Goed doorvoedde dieren, flinke vetreserves, nagenoeg geen inwendig letsel, lege magen. Dit betekent dat de vogels 12 tot 24 uur niet gegeten hebben. En virus, zoals het Usutuvirus of West-Nijl-virus zijn uitgesloten.

Momenteel worden er in Rotterdam, aan de Erasmus universiteit, in Lelystad, Utrecht en Gent onderzoeken uitgevoerd, die ons meer kunnen gaan vertellen over andere virussen, bacteriën of gifstoffen. Zelf zijn wij bezig om een manier te vinden om de groep spreeuwen te kunnen volgen. Waar foerageren zij.. vanwege de vele speculaties; hett eventuele testen van 5G gaat door de stadsecoloog uitgezocht worden. Officieel uitsluiten is altijd goed. We worden inmiddels aardig verdietig van het hele gebeuren.
Verband met het 5G-netwerk..?

Berichten over dode vogels, ná de installatie van telefoonnetwerken, zijn er uit de hele wereld, de laatste jaren. Zoals uit Trondheim, in Noorwegen, waar vogels uit de lucht vielen. Onderzoek, maar na 6 maanden was er nog geen (toxicologisch) rapport. En rapportage over dode vogels ook uit Zweden, Australië en de VS. (HIER)
www.nyhetsspeilet.no/2009/02/flere-tusen-fugler-faller-som-%E2%80%9Ddead-meat%E2%80%9D-fra-himmelen/?fbclid=IwAR0T5Y2HYSsLCGMJcI4F4q-2c9XOgqMQJghPWp3PQnT96RLWYAKb6j9jXPg

Inmiddels zouden de vogels die massaal dood neervielen, inderdaad het slachtoffer zijn van het experiment, onlangs in Den Haag uitgevoerd, waarbij RF-straling is getest, waarbij een piekfrequentie van 7,40 GHz werd getest. Dit komt overeen, met een golflengte van 4,05 cm. Een golflengte die exact dezelfde orde van grootte is, als de afmetingen van de spreeuwen. Dit is van belang bij de invloed van mogelijke resonantie-effecten. De betreffende mast staat op ongeveer 400 m van de plaats waar de spreeuwen dood zijn neergevallen. Dit is informatie van één bron en zou nog bevestigd moeten worden. Dit laatste stukje is dus van StopUMTS overgenomen

Er is dus nog geen zekerheid omtrent de oorzaak. In de omgeving van de Hoefkade, staan dichterbij het Hugenspark sterkere 4G en IoT zenders. In juli is er ook een 5G getest, maar toen zwermden deze vogels niet en kwamen ze niet in het parkje. IoT-zenders zijn actief sinds 30 oktober 2017, met een ‘veilige afstand voor de mens’ van 7,4 meter en met een 2 Kw-zender op minder dan 200 meter van het park hoofdstraalrichting exact over het park. Ook nog op dezelfde afstand LTE-zenders en ook hier weer exact over het park.

En dan zijn er de koeien in Groningen..
Ook in Noord- Groningen is er sprake van grote vragen bij het 5G-netwerk.. Daar werden in november 2016 de eerste 5G-testen (voor mobiel internet) van gestart en werd op 26 januari 2017 Noord-Groningen officieel een proeftuin voor de 5G-technieken. Deze tests voor 5G in Noord-Groningen zijn opgezet door de Economic Board Groningen met partners als Vodafone, KPN, Ericsson, Huawei, TNO, SURF, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool en Agentschap Telecom. Het proefgebied beslaat een stuk gebied van de Zernike Campus in de stad Groningen tot Loppersum en Vierhuizen.
Maar tijdens deze testperiode bleek dat koeien bij de 5 boerenbedrijven in het gebied waar getest werd, vreemde reacties vertoonden toen de tests werden uitgevoerd.. Hele kuddes koeien die plots in paniek raken, door de stal renden, boven op elkaar vlogen en onderuit gingen. De oorzaak was niet bekend was het de straling die dwars door muren heen, de dieren in paniek bracht..?

Facebook
6 nov. 2018
Waldorpstraat 60 heeft nieuwe 3,41 Ghz tot 3,445 Ghz. antenne en staat officieel geregistreerd.
En wel bovenop het hoge gebouw van hoofdkantoor T-Mobile !!
Ligt 493 meter ten zuiden van Huijgenspark 2521cc Den haag
Overig mobiel roze symbool op antenneregister.nl
Heeft bijzondere vergunning en sinds 14 juli 2018 in gebruik genomen.
Er staan vlakbij nog 3 pas geregistreerde antennes met dezelfde hoge frequentie langs het spoor 2521BA
Die twijfel over 5g omdat de antenne van Hoefkade door 1 bron is vastgesteld is hiermee weggenomen.
De spreeuwen worden door alle antennes heen en weer gejaagd en kunnen geen kant meer op. Van deze antennes zijn dit jaar al enige tientallen geplaatst.
Nu zijn het alleen spreeuwen ……

www.computable.nl/artikel/expertverslag/overheid/6374013/4573232/smart-city-den-haag-zet-stappen.html?fbclid=IwAR0PiopwslQWKc1rS8Ffl_Eewx6zx5OiOrbTy9EHejL__kXNqFEakth3iqs
‘Smart City’ Den Haag zet stappen
13 juni 2018 13:07

Facebook 14 nov. 2018
De gegevens zijn, HS Telecenter, 5G tests, in de week van de 17e oktober en op 24 oktober opnieuw. om te zien op welke sterkte treinwissels zouden verstoren.

stralingsbewust.info/2018/11/19/spreeuwen-vallen-dood-uit-de-bomen/?fbclid=IwAR2PcCmkdZ1qhGL6PNIiQNVQp4h2y5_ROtjosJr-Fxonje-e9PtfIhD7ni4
19 nov. 2018

Eind oktober 2018 werden we opgeschrikt door de plotselinge dood van spreeuwen in een Haags parkje. Hier en daar werd dit door de media opgepakt en in de loop der tijd begon diezelfde media de vele complotsites na te praten met de grootst mogelijke onzin.

Het is dan ook jammer dat kranten uitermate teleurstellende artikelen plaatsen over 5G, complotdenkers, spreeuwen en zelfs telefoonwinkels. Grotendeels uit de duim gezogen en vooral met sensatiezucht geschreven. Enig onderzoek had een artikel kunnen aanvullen met mogelijke oorzaken van de sterfte van de spreeuwen.
Wetenschappelijk onderzoek staat voldoende op het internet in goede wetenschappelijk verantwoorde sites. Er zijn onderzoeken waarin de gevoeligheid van vogels en specifiek spreeuwen in relatie tot zendmasten en radar installaties wordt aangetoond.

En in andere onderzoeken zijn onder andere afwijkingen gevonden in de volgende gebieden:

. Aantasting van het zicht door verandering van netvlies
. Beïnvloeding magnetische kompas van de vogel
. Beïnvloeding chemisch magnetiet kompas
. Verwarming hersencellen en verstoren oriëntatie
. Piëzo-elektrisch effect in het verenkleed
. Veranderingen in het evenwichtsorgaan in het oor
. Veranderingen in het tweede evenwichtsorgaan

Alfonso Balmori en Örjan Hallberg hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar het aantal huismussen in relatie tot GSM en UMTS antennes. In onderstaande grafiek zien we het aantal vogels bij een bepaalde veldsterkte. Met als duidelijk kenmerk dat meer veldsterkte minder vogels betekent.

voor de figuur zie de link aan het begin van dit verhaal

De hotspot
Er is nog onderzoek gaande naar de oorzaak van de vogelsterfte, we wachten de resultaten af. Door omgekeerd te redeneren en de oorzaken van vogelsterfte die in de onderzoeken wordt genoemd af te zetten tegen de situatie ter plaatse kom ik tot de volgende conclusie.

In ’t Haagje staan 3 LTE (Long Term Evolution) masten met totaal 6 zenders naar elkaar te stralen binnen 1 kilometer. Daarnaast sturen andere zenders nog hun signalen over het park. Precies daar waar de signalen van deze zenders elkaar kruizen is de zogenaamde “hotspot” en staan de slaapbomen van de spreeuwen. Vooral vanwege die kruising van signalen en het creëren van “hotspots” was voor India de aanleiding slechts één mast per soort toe te staan in een straal van 1 kilometer. Er zijn duizenden wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat elektromagnetische straling schadelijk is en er is een groeiende groep van mensen die straling kunnen voelen en er zelfs ziek van worden.

Ik vind het jammer dat er iedere keer op 5G wordt gewezen en dat complotdenkers en fake sites dit zien als een oorzaak terwijl die kans heel klein is. Het Huijgenspark ligt precies op het punt waar zeer veel straling van meerdere zenders overheen komt. De richting en de sterkte van de zenders culmineert boven en in het parkje. IoT, LTE, GSM, UMTS en 5G. Bij elkaar erg veel. Het Huijgenspark is een extreme hotspot.

De term LTE omvat de ontwikkelingsgeneraties van mobiele telefonie. 1G is de eerste generatie en 5G de laatste generatie. Het antenneregister, waar de gegevens van type, vermogen en richting kunnen worden opgezocht gebruikt de term LTE voor 3G en 4G zenders. De 5G zenders staan onder het kopje ‘bijzondere vergunning’.

Berekeningen

Even op een rijtje, wat straalt er zoal:

200 meter afstand totaal 7 Kilowatt aan zenders
180 meter afstand totaal 20 Kilowatt aan zenders
400 meter afstand totaal 5,4 Kilowatt aan zenders
400 meter afstand totaal 1 Kilowatt aan zenders
600 meter afstand totaal 6 Kilowatt aan zenders
600 meter afstand totaal 0,084 Kilowatt aan 5G zenders
800 meter afstand totaal 0,25 Kilowatt aan 5G zenders

Er zijn echter nog meer zenders binnen een straal van 700 meter totaal ongeveer 50 Kilowatt. Het vermogen van de 5G zenders is beduidend minder. Het effect van de 200 en 180 meter afstanden is natuurlijk behoorlijk groot en vooral omdat de vogels natuurlijk in de vlucht veel dichterbij komen dan de genoemde afstanden.

5G antennes zijn gerichte antennes en bedoeld voor een test in het station Hollands Spoor en zeker NIET gemaakt om het parkje te bereiken. Een test in juli van dit jaar heeft ook geen vogels gedood. En een eventuele test die nu uitgevoerd zou zijn kan met de gebruikte vermogens nauwelijks effect hebben op het park. Er staan nogal wat gebouwen tussen de 5G zendmasten ‘met bijzondere vergunning’ zoals het antennebureau dat noemt. De 3,5 Gigahertz dringt niet makkelijk door de gebouwen heen, terwijl de 3G en 4G zenders zonder hindernissen de bomen kunnen bestralen.

De 5G techniek is nog volop in beweging. De nu gebruikte antennes kunnen heel beperkt gerichte signalen uitsturen. Hierdoor is het vermogen per antenne nog aan de hoge kant. Als de antennes in de toekomst bijna rechtlijnige sterk gebundelde stralen kunnen uitzenden dan gaat het vermogen omlaag naar milliwatts. Een heel ander verhaal dan de nutteloos energie verkwistende 3G en 4G zenders. Theoretisch is het zelfs zo dat alleen de gebruiker van een mobiele telefoon nog in de straling komt te staan. En natuurlijk degenen die zo dom zijn om erbij te gaan staan. 5G ontwikkelingen gaan meerdere kanten op. IoT toepassingen op lage frequenties en in de toekomst gerichte mobiele telefoon verbindingen op hoge tot zeer hoge frequenties.

Conclusie

De oorzaak zou eerder kunnen liggen in interferentie van de vele LTE signalen en een overdosis aan straling (de optelsom). En het feit dat ook IoT (Internet of Things) pas kortgeleden is ingevoerd met sterke zenders vlakbij het parkje. Verder met reflectie van grote gebouwen is dit alles voldoende om vogels ziek te maken en minstens te desoriënteren. Ziektegevoel kan al worden verklaard met de lege maagjes en desoriëntatie kan fataal zijn voor vogels die zwermen.

Er is natuurlijk geen zekerheid omtrent de oorzaak. In juli is er ook 5G getest, maar toen zwermden de vogels niet en kwamen ze niet in het parkje. IoT is ook sinds 30 oktober 2017, dus kort, actief met een veilige afstand (voor de mens) van 7,4 meter en met een 2000 Watt zender op minder dan 180 meter van het park met de hoofdstraalrichting exact over het park. De toegestane Nederlandse normwaarden zijn de hoogste in de wereld. De genoemde onderzoeken naar de effecten op het vogelwelzijn zijn dan ook uitgevoerd met minder straling dan in Nederland is toegestaan. Het is daarom meer dan waarschijnlijk dat de vogels het slachtoffer zijn geworden van de hotspot straling veroorzaakt door “traditionele” 1G tot 4G zenders.

Overwegingen

Wij constateren een probleem, straling van zendmasten is in wetenschappelijke onderzoeken aantoonbaar dodelijk voor vogels en ratten. Met de toegestane vermogens, de dichtheid van het aantal zenders en de hotspots. In dicht bevolkte gebieden loopt ook de mens gevaar. Wij verwachten dat de overheid een onderzoek doet naar de oorzaken en daarin alle mogelijke oorzaken meeneemt, zoals de genoemde straling van welke aard, soort en generatie dan ook.

Asbest is pas 68 jaar nadat bekend was dat het dodelijk was voor proefdieren in Nederland verboden. Gaan we nu aangestuurd door de media dezelfde fout maken en blijven bestuurders hardnekkig door hun kop in het zand te blijven steken.

R.E. Duvivier

Wetenschappelijke documentatie en links zijn te vinden op de website www.livingplanet.be/emrbirds.htm .Zie verder:

www.mimikama.at/allgemein/tote-voegel-den-haag-5g/ .

Verwante verhalen van elders:

mysteriousuniverse.org/2018/09/dead-birds-mysteriously-fall-from-the-sky-in-british-columbia/
www.theglobeandmail.com/canada/article-dead-and-dying-birds-falling-from-sky-in-unexplained-occurrence-in-bc/
21 sept. 2018

mysteriousuniverse.org/2018/02/hundreds-of-birds-mysteriously-fall-from-sky-in-utah-and-rome/
6 febr. 2018

www.theguardian.com/us-news/2016/sep/10/birds-fall-from-sky-in-boston-die-of-unknown-cause
10 sept. 2016

globalnews.ca/news/4490462/birds-fall-from-sky-tswwassen/
26 sept. 2018

www.huffingtonpost.com/topic/birds-fall-from-sky?guccounter=1
A survey of many similar events around the world. Also with dead cats in Boston.

en.wikipedia.org/wiki/2010%E2%80%9311_midwinter_animal_mass_death_events
Alle voorgaande gebeurtenissen uit andere landen zijn eenmalige gebeurtenissen. In Den Haag is er sprake van dode spreeuwen op 6 verschillende dagen in een periode van 15 dagen. Ze werden 's ochtends onder de bomen gevonden waarin zij sliepen. Dat duidt op een mogelijk langere nachtelijke bestraling. Bij in de andere landen gerapporteerde gebeurtenissen vielen de spreeuwen plotseling uit de lucht.

Zie verder ook:
Antennebureau: geen 5G-veldtesten in Den Haag

www.telecompaper.com/nieuws/antennebureau-geen-5g-veldtesten-in-den-haag--1269382
15 nov. 2018

Het Antennebureau laat weten dat er geen sprake is van 5G-veldtesten bij het Huijgenspark in Den Haag. Het bureau kreeg naar eigen zeggen de afgelopen week vragen over de plotselinge spreeuwensterfte in het Haagse Huijgenspark. Volgens een online artikel zou dat komen door de straling van 5G-antennes. Dit is niet het geval, benadrukt het Antennebureau. In de buurt van het park is niet getest met 5G.

Wetenschappelijk is er volgens de instantie ook geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat vogels zomaar sterven door straling van een zendmast. Overal in Nederland staan zendmasten voor onder andere radio, televisie en mobiele communicatie. Deze zijn gebonden aan veiligheidsnormen en veilig te gebruiken. Uit metingen blijkt dat de straling ruim onder de veiligheidsnormen ligt.

Meting straling 5G-antennes
Het Antennebureau heeft recent het Agentschap Telecom gevraagd om metingen uit te voeren bij (test)opstellingen van 5G-antennes in de openbare leefomgeving. Het doel is om inzicht te krijgen in de elektromagnetische straling van 5G-zendmasten, voordat 5G landelijk wordt uitgerold. Op diverse plekken in Nederland, zoals in Rotterdam, Groningen en Noord-Brabant, voeren technologieleveranciers, operators en wetenschappelijke instellingen 5G-testen uit.

Wat 5G betreft is er wel een probleem, nl. dat niet duidelijk gedefinieerd is wat daaronder verstaan wordt. Er is bijv. aan de overheid gevraagd of bij de dode spreeuwen in Den Haag met 5G geëxperimenteerd is. In bovenstaand antwoord van het Antennebureau staat dat dat niet het geval is, zie:

Indien het Antennebureau uitgaat van de definitie dat 5G beperkt is tot mm golven met fased MiMO arrays dan is dat ongetwijfeld correct. Maar dan blijven er nog wel heel veel frequenties (golflengten) over waarmee geëxperimenteerd kan zijn. En zo'n extra toevoeging (van bijv. 3,5 GHz) aan alle bestaande al gebruikte frequenties kan net een verkeerde interferentie geven, zie bijv. de suggestie van Charles Claessens over de door hem zo genoemde 'Killer beam':

www.stopumts.nl/doc.php/Verhalen/11339/redir .
Inmiddels is Charles ook overleden (aan de killer beam?). De mogelijkheid dat één van de genoemde 'relatief lage niet-5G ' frequenties in Den Haag op een zendmast tijdelijk is toegevoegd en dat dat de oorzaak is van de dode spreeuwen, dient niet uitgesloten te worden.

Nieuwe informatie van het Antennebureau, dd. 29 nov., met daarin de bevestiging dat 5G een verzamelnaam is die afhangt van de context waarin deze gebruikt wordt. 5G moet zorgen voor snellere verbindingen waardoor zelfrijdende auto's mogelijk worden. Ook zouden 5G apparaten energiezuiniger zijn. Dit lijkt echter in tegenspraak met de in Brussel goedgekeurde maatregel om in verband met de invoering van 5G de toegestane bovenlimiet voor de EMV van draadloze communicatie te verhogen van 6 V/m naar 14,5 V/m, dus met een factor 2,4. Dit betekent dat de limiet voor de toegestane stralingsintensiteit met bijna een factor 6 omhoog gaat. Genoemde frequenties zijn: 700 MHz, 3,5 GHz en 26 GHz en in andere bronnen werden reeds 700 MHz, 1,4 GHz en 2,1 GHz genoemd.

Wat meer recent nieuws:

Mysterie van vergiftigde spreeuwen in Den Haag lijkt ontrafeld

nos.nl/artikel/2262257-mysterie-van-vergiftigde-spreeuwen-in-den-haag-lijkt-ontrafeld.html?fbclid=IwAR0Wuc4h0loxwJ3YEwqizrpsTu1GGuGRBoAYQhikE_cywn_NOnGp8flIMd4 .
6 dec. 2018

Er lijkt een verklaring te zijn gevonden voor de dood van honderden spreeuwen in het Huijgenspark in Den Haag. Toxicologisch onderzoek wijst uit dat ze gif binnengekregen hadden. Een vermoeden was dat ze door mensen waren vergiftigd maar dat lijkt niet het geval.

Twintig onderzochte vogels hadden hadden niet alleen de onschuldige besjes van de taxusstruik in hun maag, maar ook giftige delen van de struik, meldt vogelopvang De Wulp op Facebook. Het onderzoek is gedaan door de Universiteit Wageningen. De afgelopen maanden zijn er bijna 350 dode spreeuwen aangetroffen in het Huijgenspark.

De vogelopvang had zelf ook sectie verricht op een aantal vogels, maar kon niets vinden. ''Dat betekent dat er iets dieper in de weefsels moet zitten'', vertelt Sharon Lexmond terugblikkend. Twintig levertjes werden daarom opgestuurd naar de universiteit voor toxicologisch onderzoek.

Zoete rode vruchtjes
Dat de spreeuwen (de resten van) besjes in hun maag hebben is normaal, aangezien de vogels gek zijn op de rode vruchtjes van de taxus. En normaal gesproken blijven ze van de giftige delen af. Lexmond van de vogelopvang vermoedt dat er ergens snoeiafval gelegen heeft waar de spreeuwen de besjes waar ze zo dol op zijn uithaalden en dat ze daarbij ook iets van de giftige delen binnenkregen.

Lege maag
Van meet af aan was de veronderstelling dat de vogels waren vergiftigd. ''De dieren hadden een lege maag. Dat betekent dat ze misselijk waren, en dat wijten we dan aan het gif.'' De verzwakte dieren haalden nog net de boom waarin ze sliepen, maar vielen daarna dood neer.

Om er helemaal zeker van te zijn dat het taxusgif inderdaad de oorzaak is van de spreeuwensterfte, worden nog eens twintig andere levertjes door dezelfde onderzoeker bekeken. De uitslag daarvan komt waarschijnlijk volgende week.

Dit klinkt wat ongeloofwaardig gezien het feit dat de spreeuwen normaal van de giftige delen afblijven en ook omdat eenden raar reageerden.
Verder commentaar op Facebook:

Dieren weten instinctief wat goed voor ze is en wat niet. Dat ze vrijwillig giftige delen van een plant eten is biologisch vrijwel uitgesloten. Tenzij hun hersenen aangetast waren VOOR het eten...


Zie verder:
Parkiet ziek van de WiFi (5 GHz)

www.stopumts.nl/doc.php/Verhalen/11796/Parkiet%20ziek%20van%20de%20WiFi

en
Honderden spreeuwen vallen dood uit bomen in Nederlands park, onderzoek legt vermoedelijke oorzaak bloot
www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181222_04057959 .


En weer nieuwe verhalen:
‘Spreeuwen Den Haag dood na interne bloedingen, gif niet de oorzaak’
www.nrc.nl/nieuws/2018/12/27/spreeuwen-den-haag-dood-na-interne-bloedingen-geen-gif-a3127159
‘Spreeuwen niet overleden door taxus, maar door botsingen’
www.ad.nl/den-haag/spreeuwen-niet-overleden-door-taxus-maar-door-botsingen~a06e7b5f/?fbclid=IwAR2Ol499Mal-3lBXuPpAVPL2m-_vLJhGBPvOMCDCBo8E8jzT2vqJVfp5UcM
27 dec. 2018
Een nieuwe draai in het mysterie van de honderden overleden spreeuwen in het Haagse Huijgenspark. Volgens wetenschappers van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam zijn de beestjes overleden doordat ze ergens tegenaan gebotst zouden zijn. Het Wageningen Bioveterinary Research laboratorium houdt het op een overlijden als gevolg van het eten van besjes van de taxusplant.

Onder meer directeur Kees Moeliker en senior onderzoeker Erwin Kompanje van het Rotterdamse museum constateerden ernstige inwendige bloedingen bij de vijftien spreeuwen die zij binnenkregen. Dat kwam bij alle onderzochte vogels door gescheurde levers. Bij sommigen van hen werd dat fataal in combinatie met beschadigingen aan het hart, grote bloedvaten, luchtzakken en longen. ,,Wij houden het er nu op dat de spreeuwen in het Huijgenspark bij aankomst in of vertrek uit de slaapbomen, wellicht in een plotselinge panieksituatie, in/op de vlucht tegen elkaar of tegen boomtakken gevlogen zijn, of direct in aanvaring met de grond zijn gekomen”, aldus de onderzoekers in Straatgras, het magazine van het Natuurhistorisch Museum.

Moeliker denkt dat de vogels totaal gedesoriënteerd de lucht in gevlogen zijn. ,,Dat zijn ze niet gewend, omdat ze dat normaal gesproken alleen overdag doen. Dan kan het zo zijn dat een gedeelte van de spreeuwen een smak tegen de grond heeft gemaakt, of dat ze met een grote vaart tegen huizen of bomen zijn gevlogen.”

De verwondingen van de vogels zouden te ernstig zijn voor een mogelijke val uit de bomen. Buiten de bloedingen waren de inwendige organen van de dieren ‘fris en gezond’, melden de wetenschappers.

Taxus
De vijftien spreeuwen zijn niet onderzocht op gif, virussen of andere bacteriën. Daar zijn instituten zoals het Dutch Wildlife Health Centre en het Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) laboratorium mee bezig. Onderzoekers van het WBVR concludeerden eerder al dat de spreeuwen zo goed als zeker zijn gestorven door een natuurlijke vergiftiging via de taxusplant. Samen met onderzoeksinstituut RIKILT vonden zij gifstoffen van de Taxus baccata in de organen van de spreeuwen.

Vogels eten het vruchtvlees van de besjes van de taxusplant, maar ze komen niet in aanraking met de gifstoffen omdat die in de pitten zitten. De vogels poepen die pitjes normaal gesproken ongeschonden uit. Hoe en waarom de spreeuwen het gif toch binnen hebben gekregen, is nog niet duidelijk. Het WBVR hoopt daar begin volgende maand meer uitsluitsel over te geven.

Onwaarschijnlijk
Moeliker vindt het onwaarschijnlijk dat het gif de hoofdoorzaak is van het overlijden van de spreeuwen. ,,Dan zouden ze er elke dag van moeten eten, en dat ligt niet voor de hand. Spreeuwen weten inmiddels wel dat ze niet van de taxus moeten eten”, zegt hij. ,,De dieren die dat niet weten, zijn dood en uitgeëvolueerd.”

Volgens de directeur kan het gif wel invloed hebben gehad op de dieren. ,,We zijn dan ook benieuwd naar de uitgebreidere uitleg van het WBVR.”

In dit verhaal staat: ''onderzoeker Erwin Kompanje van het Rotterdamse museum constateerden ernstige inwendige bloedingen bij de vijftien spreeuwen die zij binnenkregen. Dat kwam bij alle onderzochte vogels door gescheurde levers. Bij sommigen van hen werd dat fataal in combinatie met beschadigingen aan het hart, grote bloedvaten, luchtzakken en longen.'' De interne bloedingen zijn van belang, maar de uitleg erbij lijkt me onwaarschijnlijk, nl. dat het door botsingen zou komen. Vogels, ook spreeuwen, vliegen vaak in grote zwermen zonder daarbij op elkaar te botsen. Zolang ze nog kunnen vliegen botsen ze niet, tenzij hun richtingsgevoel volledig in de war is en dan is de vraag waardoor, niet door die bloedingen, want ze zijn nog niet gebotst of gevallen. Of hadden ze die bloedingen al voor het botsen of vallen? Of die ernstige interne bloedingen het gevolg kunnen zijn van botsen of vallen zelf is ook de vraag. Vogels zijn veel lichter dan mensen en botsen en vallen daarom niet zo hard. En waarom vielen ze dan? Het begint voor mij steeds meer op een RF stralingseffect te lijken. Het is bekend dat RF straling bloedingen kan veroorzaken, zie bijv.:
www.stopumts.nl/doc.php/Verhalen/11824/Bloeduitstortingen%20en%20bla
www.stopumts.nl/doc.php/Verhalen/7376/ervaringsverhaal_oudere_mevrouw
www.stopumts.nl/doc.php/Verhalen/1907/redir

En ook bomen vertonen bloedingen:
www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Belgie/5290/redir .

Nog wat later binnengekomen info:
www.youtube.com/watch?v=ah8Bpg6ep1k&fbclid=IwAR1q4PbZX0nmqXzoZVyjLzNHpX9NyoJcgNetofGvvWvi-29_blfNmS0FoA4

www.theepochtimes.com/the-threat-5g-poses-to-human-health_2790506.html
The Threat 5G Poses to Human Health
6 febr. 2019
What you don't know will alarm you
James Grundvig

In dit lange artikel wordt evenals in vele andere publicaties de link gelegd tussen proeven met 5G en het dood neervallen van de spreeuwen. Nieuw is dat de auteur ook een link legt met het uitstellen van de veiling van 5G frequenties van 2019 naar 2020. Een interessante gedachte, mogelijk dat er enig verband is, maar op geen enkele manier bevestigd. We zullen er dus een paar vraagtekens bij moeten zetten.
Voor de veiling zie:


www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Nederland/11852/redir .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie