Meer dan honderd vogels vallen dood uit bomen in Den Haag (5G stralingsbelasting?)

donderdag, 08 november 2018 - Categorie: Berichten Nederland

Bron 1: www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/meer-dan-honderd-vogels-vallen-dood-uit-bomen-in-den-haag/ar-BBOV8d7?ocid=sf&fbclid=IwAR1_ti4p4MMnhYneL_jrq7JBU6C_a0-RHt5U0ww6utUYuH4L-6SyELh1dPg
26 okt. 2018

In het Haagse Huijgenspark zijn de afgelopen dagen meer dan honderd spreeuwen dood uit de bomen gevallen. Het is een mysterie wat er met de dieren is gebeurd.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat een aantal vogels onderzoeken in het laboratorium van het Wageningen Bioveterinary Research. Delen van het park zijn afgezet en honden mogen er niet meer worden uitgelaten. De dode vogels worden steeds zo snel mogelijk opgeruimd. Toch is het een luguber tafereel.

Raadslid Robert Barker van de Partij voor de Dieren had het gevoel op een ‘crime scene’ te zijn. “Dat zoveel vogels op deze plek uit de lucht vallen, moet een oorzaak hebben en die moet worden onderzocht. Mocht er sprake zijn van vergiftiging, dan moet hier hard tegen worden opgetreden.”

Het kan ook zijn dat de vogels een ziekte hebben. “Het gaat in elk geval snel. De dieren zijn niet vermagerd, lijken niet ziek. Ze vallen gewoon dood uit de boom,” aldus medewerkster Sharon Lexmond van vogelasiel De Wulp.

Hieronder een mogelijke verklaring overgenomen van de Facebook site 'Straling en zo'.

Dit is wat 5G doet:
Op de hoek hoefkade staat op het dak van HS telecenter een nieuwe 5G mast , laag op het dak niet zichtbaar.
Er werd een test gedaan, dit i.v.m. met het station Hollands spoor om te kijken hoe groot het bereik was en of er geen nadelige apparatuur schade zou ontstaan op en rond het station.

Meteen erna vielen de vogels massaal dood uit de bomen.
En de eenden die zwommen op de Zieke-, het van Maanenkade en de Pletterijkade schenen ook heel raar te reageren heb ik gehoord.
Alsof ze ineens simultaan hun kop onderwater deden om aan de straling te ontsnappen en sommige wilde wegvliegen en storten neer op straat of in de gracht.

Dus hoe kunnen ze nu nog beweren dat ze niet weten wat de doodsoorzaak is.
*n.b. enkele taalcorrecties zijn gemaakt, om deze tekst te verduidelijken.
Nadere informatie zou zeer welkom zijn. Ook werd eerder een mogelijk verband gelegd tussen 5G proeven in Groningen en de 'gekke koeien aldaar, zoals ze genoemd werden, zie:
www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Nederland/10423/groningen_wat_mankeert_de_koeien_van_stitswerd

Verdere info van Facebook:
Trondheim (3de stad van Noorwegen) vielen ook de vogels uit de lucht. Na 6 maanden was er nog geen toxicologisch rapport. Het is ook gebeurd in Zweden, Australië, Verenigde Staten.
www.nyhetsspeilet.no/2009/02/flere-tusen-fugler-faller-som-%E2%80%9Ddead-meat%E2%80%9D-fra-himmelen/?fbclid=IwAR0T5Y2HYSsLCGMJcI4F4q-2c9XOgqMQJghPWp3PQnT96RLWYAKb6j9jXPg .

Inmiddels (30-10-2018) enige nadere informatie ontvangen. De vogels die massaal dood neervielen zouden het slachtoffer zijn van een experiment, op die dagen in Den Haag uitgevoerd, waarbij RF straling getest is met een piek frequentie van 7,40 GHz, hetgeen overeen komt met een golflengte van 4,05 cm. Deze golflengte is van dezelfde orde van grootte als de afmetingen van de spreeuwen. Dit kan van belang zijn i.v.m. mogelijke resonantie-effecten. De betreffende mast staat op ongeveer 400 m van de plaats waar de spreeuwen dood zijn neergevallen. Deze informatie komt van één bron en zou nog bevestigd moeten worden, indien mogelijk.


Bron 2: www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4464101/mysterieuze-vogelsterfte-den-haag-dode-spreeuwen-vallen-massaal-uit-de-lucht
Mysterieuze vogelsterfte in Den Haag: dode spreeuwen vallen massaal uit de lucht
26 okt. 2018

Al dagen op rij vallen er in het Haagse Huijgenspark dode spreeuwen uit de lucht. Naar schatting hebben al zo'n 150 vogels het loodje gelegd. Wat hiervan de oorzaak is, wordt onderzocht.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, het Dutch Wildlife Health Centre en een laboratorium van de Universiteit Wageningen doen onderzoek naar de doodsoorzaak van de spreeuwen. Een dierenarts van vogelopvang De Wulp verrichte vorige week sectie op een aantal vogels. Zij vond alleen inwendige bloedingen en geen sporen van gif.

Verontreinigd water
''Vorig jaar hadden we eenzelfde situatie bij de Haagse Hogeschool, waar toen werd verbouwd'', vertelt een medewerker van de Dierenambulance. ''Toen werden er tientallen dode kauwen gevonden, die waarschijnlijk vergiftigd waren doordat ze verontreinigd water hadden gedronken. Wat er nu aan de hand is, is echt speculeren. Hopelijk weten we volgende week meer, want dit is niet normaal.''

Geen sporen van gif dus.

Bron 3: Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o

Weer zijn er dode spreeuwen gevonden in het Huijgenspark in Den Haag. Meer dan negentig dode vogels lagen over het park in de Stationsbuurt verspreid.
We hebben de vogels meegenomen. De vorige keer werden vijf van de overleden spreeuwen onderzocht door een plaatselijke specialist. Die trof geen sporen van gif aan, maar slechts inwendige bloedingen bij twee exemplaren. De nieuw aangetroffen spreeuwen worden onderzocht door het gespecialiseerde Wageningen Bioveterinary Research laboratorium in Lelystad en Dutch Wildlife Health Centre in Utrecht.
De gemeente heeft een uitlaatverbod voor honden afgekondigd in het gebied omdat de oorzaak van de sterfte onduidelijk is. Er wordt rekening gehouden met vergiftiging. Het gebied is afgezet door de politie.

Bron 4: Vogelopvang de Wulp
26 okt. 2018

Hoe is de huidige stand van zaken nu met betrekking tot de dode spreeuwen??

Afgelopen vrijdag, woensdag en donderdag zijn er totaal +/- 150 overleden spreeuwen aangetroffen in het huijgenspark in Den Haag. Op zondag, donderdag én vrijdag is onze dierenarts op bezoek geweest en heeft op totaal 15 dieren uitgebreide sectie verricht én materiaal verzameld voor verder onderzoek. Op woensdag heeft de NVWA een lading vogels opgehaald die onderzocht zijn in Lelystad op West Nile Virus. Daarvan is inmiddels de negatieve uitslag binnen.

Op donderdag heeft de Dutch Wildlife Health Center ook een lading vogels opgehaald en daar hebben we vandaag uitslag gehad. Beide dierenartsen (de onze én die van het DWHC) hebben hun bevindingen met elkaar doorgesproken die overeen kwamen. (Vogels in goede conditie, enkele kleine bloedingen bij sommige dieren, goed aan het opvetten voor de aankomende winter, lege magen)

Het is een heel vreemd verhaal!

Onderdelen van de overleden vogels gaan nu naar verschillende instituten voor verder onderzoek naar onder andere rattengif en verschillende virussen. Maandag zijn de preparaten klaar en word het microscopisch onderzoek gestart.

Ondertussen heeft de gemeente een uitlaatverbod in het park ingesteld tot nader orde.

We houden u op de hoogte en hopen dat we gauw uitsluitsel krijgen met betrekking tot de bizarre sterfgevallen.

Zie ook:
niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13471%3A5g-tests-en-nog-veel-meer-dode-vogels-in-den-haag&catid=9%3Abinnenland&Itemid=22&fbclid=IwAR16dfHchZEJ62oZDPAq9uo7zLYpXKDEAh1UleDjjlsSsRSTABeH9ZLmUAg

jdreport.com/5g-experimenten-den-haag-honderden-vogels-vallen-massaal-dood-uit-de-bomen/
5G experimenten in Den Haag: honderden vogels vallen massaal dood uit de bomen
2 nov. 2018

www.healthnutnews.com/hundreds-of-birds-dead-during-5g-experiment-in-the-hague-the-netherlands/?fbclid=IwAR12upg8c3NhIwQgIxiGJBr9L9y1e_fGKVS-ZiQaU1uuFKSba1Zs_e_1648
Hundreds of birds dead during 5G experiment in The Hague, The Netherlands
5 nov. 2018

Nieuwe bijdrage van Facebook:
2 nov. 2018

Er is natuurlijk geen zekerheid omtrent de oorzaak. In de omgeving staan dichterbij het park sterkere 4G en IoT zenders. In juli is er ook 5G getest, maar toen zwermden de vogels niet en kwamen ze niet in het parkje. IoT is ook sinds 30 oktober 2017, dus kort actief met een veilige afstand (voor de mens) van 7,4 meter en met een 2000 Watt zender op minder dan 200 meter van het park hoofdstraalrichting exact over het park.
Ook nog op dezelfde afstand LTE zenders en op een andere locatie ook nog LTE zenders enz. Ook hier weer exact over het park.

Wat de oorzaak ook is ik zou aan het gemeentebestuur van Den Haag willen vragen of ze het Huijgenspark niet beter een nieuwe naam kunnen geven, Magnetronpark, Roosterplaats, Braadplantsoen o.i.d.
R.D.

suggestie op Facebook:
3 nov. 2018

Bestaat er een link tussen straling en richtingsgevoel, dat de verminderde eetlust van de spreeuwen kan verklaren?

Het volgende stukje uit het verslag van vogelopvang de wulp, laat me niet los.
''Sectie op 5 spreeuwen van iedere dag (waarop dode spreeuwen gevonden werden) wijst hetzelfde uit en komt overeen met de secties die in Utrecht verricht zijn. Goed doorvoede dieren, flinke vetreserves, nagenoeg geen inwendig letsel, lege magen. Dit betekent dat de vogels 12 tot 24 uur niet gegeten hebben.''

Wanneer verminderd oriëntatie vermogen door de straling er voor zorgt dat gezonde vogels hun vluchtmechanisme niet gebruiken, en uithongeren. Kunnen ze bij hoge stralingsdosering dood neervallen.

George Lakhovsky experimenteerde een kleine eeuw geleden uitvoerig met vogels en hun gevoeligheid voor frequentie.

Facebook
4 nov. 2018

Ten zuiden van Huijgenspark 2521cc Den haag waar de spreeuwen uit de lucht vielen
3,41 Ghz tot 3,445 Ghz.jpg
14 juli 2018 in gebruik genomen.
id van antenne voor eventuele correspondentie met antenneburo
5069575786
Bijzondere vergunning. Er staan er nog 3 langs het spoor 2521BA .
id 5723638316 en 4482486715 en 3871222991


www.wanttoknow.nl/gezondheid/elektro-magnetische-straling-ems/5g-in-actie-mussen-vallen-dood-van-t-dak/
5 nov. 2018

5G in actie: mussen vallen dood van ’t dak..!!

Het mega-netwerk voor mobiele telefonie, in de volksmond 5G genaamd, wordt op dit moment uitgerold. Er lijkt zich echter een horrorscenario af te spelen, omdat er sprake is van dierensterfte in de buurt van in werking gestelde 5G-masten en zendtorens… Een voorbeeld van deze 5G-mast op de hoek van de Hoefkade in Den Haag, staat op het dak van HS-telecenter een nieuwe 5G mast , laag op het dak, maar niet of nauwelijks zichtbaar. Deze antenne is nog niet zichtbaar in het Antenneregister.

Er werd een 5G-test gedaan, in relatie tot NS-station Hollands Spoor. Om het bereik van de mast te bekijken en te zien, of er geen nadelige apparatuur schade zou ontstaan op en rond het station. Meteen erna vielen de vogels massaal dood uit de bomen. Wat is hier aan de hand..? Dit is werkelijk een horror-scenario, wanneer deze 2 feiten causaal aan elkaar zijn gerelateerd, wat wil zeggen dat de vogelsterfte veroorzaakt wordt door de 5g-masten. Want we staan aan de vooravond van het uitrollen van het landelijke 5G-netwerk..
Maar we kunnen waarschijnlijk toch gerust, of in ieder geval ‘stralend’ gaan slapen, want het is allemaal goed getest.. Ja toch zeker? Maar de dagen erna is het weer raak in Den Haag, in het Huygenspark, op een steenworp afstand van de Hoefkade.. Dode vogels, met tientallen op de grond.. Alsof we naar de thriller ‘The Birds’ kijken van Alfred Hitchcock.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat inmiddels een aantal vogels onderzoeken in het laboratorium van het Wageningen Bioveterinary Research. Delen van het park zijn inmiddels afgezet en honden mogen er niet meer worden uitgelaten. De dode vogels worden steeds zo snel mogelijk opgeruimd, wat op zich al een luguber tafereel is. Het Haagse raadslid Robert Barker van de Partij voor de Dieren had het gevoel op een ‘crime scene’ te zijn. “Dat zoveel vogels op deze plek uit de lucht vallen, moet een oorzaak hebben en die moet worden onderzocht. Mocht er sprake zijn van vergiftiging, dan moet hier hard tegen worden opgetreden.”

Niet uitgesloten kan worden, dat de vogels een ziekte hebben. Maar dat is bizar, als je kijkt naar de wijze waarop ze sterven. “Het gaat in elk geval snel. De dieren zijn niet vermagerd, lijken niet ziek. Ze vallen gewoon dood uit de boom,” aldus medewerkster Sharon Lexmond van vogelasiel De Wulp. Deze vogelopvang ‘De Wulp’ bericht als volgt over deze krankzinnige situatie:

De feiten op een rij;
Vrijdag 19 oktober 30 dode spreeuwen
Woensdag 24 oktober 30 dode spreeuwen
Donderdag 25 oktober 88 dode spreeuwen
Donderdag 1 november 138 dode spreeuwen en 1 levende die binnen een uur ook overleed, 2 dode houtduiven waarvan 1 doodgereden en ander bij sectie haarden in lever had. (Yersinia/aviaire TBC/salmonella) afwijkende doodsoorzaak.
Vrijdag 2 november 7 dode spreeuwen
Zaterdag 3 november 44 dode spreeuwen.
Allen van dezelfde locatie Huygenspark, gevonden in de ochtend onder hun slaapboom.
Inmiddels is er sectie op 5 spreeuwen gedaan, van iedere dag. En deze wijst hetzelfde uit en de conclusie komt overeen met de secties die in Utrecht verricht zijn. Goed doorvoedde dieren, flinke vetreserves, nagenoeg geen inwendig letsel, lege magen. Dit betekent dat de vogels 12 tot 24 uur niet gegeten hebben. En virus, zoals het Usutuvirus of West-Nijl-virus zijn uitgesloten.

Momenteel worden er in Rotterdam, aan de Erasmus universiteit, in Lelystad, Utrecht en Gent onderzoeken uitgevoerd, die ons meer kunnen gaan vertellen over andere virussen, bacteriën of gifstoffen. Zelf zijn wij bezig om een manier te vinden om de groep spreeuwen te kunnen volgen. Waar foerageren zij.. vanwege de vele speculaties; hett eventuele testen van 5G gaat door de stadsecoloog uitgezocht worden. Officieel uitsluiten is altijd goed. We worden inmiddels aardig verdietig van het hele gebeuren.
Verband met het 5G-netwerk..?

Berichten over dode vogels, ná de installatie van telefoonnetwerken, zijn er uit de hele wereld, de laatste jaren. Zoals uit Trondheim, in Noorwegen, waar vogels uit de lucht vielen. Onderzoek, maar na 6 maanden was er nog geen (toxicologisch) rapport. En rapportage over dode vogels ook uit Zweden, Australië en de VS. (HIER)
www.nyhetsspeilet.no/2009/02/flere-tusen-fugler-faller-som-%E2%80%9Ddead-meat%E2%80%9D-fra-himmelen/?fbclid=IwAR0T5Y2HYSsLCGMJcI4F4q-2c9XOgqMQJghPWp3PQnT96RLWYAKb6j9jXPg

Inmiddels zouden de vogels die massaal dood neervielen, inderdaad het slachtoffer zijn van het experiment, onlangs in Den Haag uitgevoerd, waarbij RF-straling is getest, waarbij een piekfrequentie van 7,40 GHz werd getest. Dit komt overeen, met een golflengte van 4,05 cm. Een golflengte die exact dezelfde orde van grootte is, als de afmetingen van de spreeuwen. Dit is van belang bij de invloed van mogelijke resonantie-effecten. De betreffende mast staat op ongeveer 400 m van de plaats waar de spreeuwen dood zijn neergevallen. Dit is informatie van één bron en zou nog bevestigd moeten worden. Dit laatste stukje is dus van StopUMTS overgenomen

Er is dus nog geen zekerheid omtrent de oorzaak. In de omgeving van de Hoefkade, staan dichterbij het Hugenspark sterkere 4G en IoT zenders. In juli is er ook een 5G getest, maar toen zwermden deze vogels niet en kwamen ze niet in het parkje. IoT-zenders zijn actief sinds 30 oktober 2017, met een ‘veilige afstand voor de mens’ van 7,4 meter en met een 2 Kw-zender op minder dan 200 meter van het park hoofdstraalrichting exact over het park. Ook nog op dezelfde afstand LTE-zenders en ook hier weer exact over het park.

En dan zijn er de koeien in Groningen..
Ook in Noord- Groningen is er sprake van grote vragen bij het 5G-netwerk.. Daar werden in november 2016 de eerste 5G-testen (voor mobiel internet) van gestart en werd op 26 januari 2017 Noord-Groningen officieel een proeftuin voor de 5G-technieken. Deze tests voor 5G in Noord-Groningen zijn opgezet door de Economic Board Groningen met partners als Vodafone, KPN, Ericsson, Huawei, TNO, SURF, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool en Agentschap Telecom. Het proefgebied beslaat een stuk gebied van de Zernike Campus in de stad Groningen tot Loppersum en Vierhuizen.
Maar tijdens deze testperiode bleek dat koeien bij de 5 boerenbedrijven in het gebied waar getest werd, vreemde reacties vertoonden toen de tests werden uitgevoerd.. Hele kuddes koeien die plots in paniek raken, door de stal renden, boven op elkaar vlogen en onderuit gingen. De oorzaak was niet bekend was het de straling die dwars door muren heen, de dieren in paniek bracht..?

Facebook
6 nov. 2018
Waldorpstraat 60 heeft nieuwe 3,41 Ghz tot 3,445 Ghz. antenne en staat officieel geregistreerd.
En wel bovenop het hoge gebouw van hoofdkantoor T-Mobile !!
Ligt 493 meter ten zuiden van Huijgenspark 2521cc Den haag
Overig mobiel roze symbool op antenneregister.nl
Heeft bijzondere vergunning en sinds 14 juli 2018 in gebruik genomen.
Er staan vlakbij nog 3 pas geregistreerde antennes met dezelfde hoge frequentie langs het spoor 2521BA
Die twijfel over 5g omdat de antenne van Hoefkade door 1 bron is vastgesteld is hiermee weggenomen.
De spreeuwen worden door alle antennes heen en weer gejaagd en kunnen geen kant meer op. Van deze antennes zijn dit jaar al enige tientallen geplaatst.
Nu zijn het alleen spreeuwen ……

www.computable.nl/artikel/expertverslag/overheid/6374013/4573232/smart-city-den-haag-zet-stappen.html?fbclid=IwAR0PiopwslQWKc1rS8Ffl_Eewx6zx5OiOrbTy9EHejL__kXNqFEakth3iqs
‘Smart City’ Den Haag zet stappen
13 juni 2018 13:07

Facebook 14 nov. 2018
De gegevens zijn, HS Telecenter, 5G tests, in de week van de 17e oktober en op 24 oktober opnieuw. om te zien op welke sterkte treinwissels zouden verstoren.

Facebook 15 nov. 2018, informatieve bijdrage
En jawel hoor, het woord complottheorie wordt weer eens in verband gebracht met straling. Zo kopte een paar dagen geleden het AD met ''Massale spreeuwensterfte leidt tot complottheorie over 'geheime 5G-testen''. In plaats van dat je het artikel gaat lezen, kan je beter onderstaande expert-reactie op het stuk in het AD lezen. Benieuwd of en zoja wat het antwoord van de AD redactie wordt!

Jammer dat het AD een uitermate teleurstellend artikel plaatst over 5G, complotdenkers, spreeuwen en zelfs telefoonwinkels. Grotendeels uit de duim gezogen en vooral met sensatiezucht geschreven. Enig onderzoek had het artikel kunnen aanvullen met mogelijke oorzaken van de sterfte van de spreeuwen. Wetenschappelijk onderzoek staat voldoende op het internet in goede wetenschappelijk verantwoorde sites.

Onderzoek waarin de gevoeligheid van vogels en specifiek spreeuwen in relatie tot zendmasten en radar installaties wordt aangetoond.

Er zijn onder andere afwijkingen gevonden in de volgende gebieden:

Aantasting van het zicht door verandering van netvlies
Beïnvloeding magnetische kompas van de vogel
Beïnvloeding chemisch magnetiet kompas
Verwarming hersencellen en verstoren oriëntatie
Piëzo-elektrisch effect in het verenkleed
Veranderingen in het evenwichtsorgaan in het oor
Veranderingen in het tweede evenwichtsorgaan

ALFONSO BALMORI AND ÖRJAN HALLBERG hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar het aantal sperwers in relatie tot GSM en UMTS antennes.
Vooral vanwege die kruising van signalen en het creëren van ''hotspots'' was voor India de aanleiding slechts één mast per soort toe te staan in een straal van 1 km. In 't Haagje staan 3 LTE masten met totaal 6 zenders naar elkaar te stralen binnen 1 km.

Onderstaande reactie plaatste ik 2 weken geleden op een besloten facebook groep die zich serieus bezighoudt met alle vormen van straling en waar leden zijn die door de complotsites worden misleidt maar gelukkig ook voldoende mensen die verhalen uitpluizen en de waarheid proberen te achterhalen. Er zijn duizenden wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat elektromagnetische straling schadelijk is en er is een groeiende groep van mensen die straling kunnen voelen en er zelfs ziek van worden.

''Ik vind het jammer dat er iedere keer op 5G wordt gewezen en dat complotdenkers en fake sites dit zien als een oorzaak terwijl die kans heel klein is. Het Huijgenspark ligt precies op het punt waar zeer veel straling van meerdere zenders overheen komt. Kijk zelf in het antenneregister. De overheidssite die toch wel te vertrouwen is. De richting en de sterkte van de zenders culmineert boven en in het parkje. IoT, LTE, GSM, UMTS en 5 G. Bij elkaar erg veel. Het Huijgenspark is een hotspot.

Even op een rijtje, wat straalt er zoal:

200 meter afstand totaal 7 Kilowatt aan zenders
180 meter afstand totaal 20 Kilowatt aan zenders
400 meter afstand totaal 5,4 Kilowatt aan zenders
400 meter afstand totaal 1 Kilowatt aan zenders
600 meter afstand totaal 6 Kilowatt aan zenders en
600 meter afstand totaal 0,084 Kilowatt aan 5G zenders
800 meter afstand totaal 0,25 Kilowatt aan 5 G zenders

Er zijn nog meer zenders binnen een straal van 700 meter totaal ongeveer 50 Kilowatt.

Het effect van de 200 en 180 meter afstanden is natuurlijk behoorlijk groot en vooral omdat de vogels natuurlijk in de vlucht veel dichterbij komen dan de genoemde afstanden.

5G antennes zijn sterk gericht en bedoeld voor een test in het station Hollands Spoor en zeker het park NIET zou mogen bereiken. Een test in juli van dit jaar heeft ook geen vogels gedood. En een eventuele test die nu uitgevoerd zou zijn kan met de gebruikte vermogens nauwelijks effect hebben op het park er staan nogal wat gebouwen tussen de 5G zendmasten met bijzondere vergunning zoals het antennebureau dat noemt.

De oorzaak zou eerder kunnen liggen in interferentie van de vele LTE signalen en een overdosis aan straling (de optelsom)''. En het feit dat ook IoT pas kortgeleden is ingevoerd met sterke zenders vlakbij het parkje. Verder met reflectie van grote gebouwen is dit alles voldoende om vogels ziek te maken en minstens te desoriënteren. Ziektegevoel kan al worden verklaard met de lege maagjes en desoriëntatie kan fataal zijn voor vogels die zwermen.

Er is natuurlijk geen zekerheid omtrent de oorzaak. In de omgeving staan dichterbij het park sterkere 4G en IoT zenders. In juli is er ook 5G getest, maar toen zwermden de vogels niet en kwamen ze niet in het parkje. IoT is ook sinds 30 oktober 2017, dus kort actief met een veilige afstand (voor de mens) van 7,4 Meter en met een 2000 Watt zender op minder dan 200 meter van het park hoofdstraalrichting exact over het park.
De toegestane Nederlandse normwaarden zijn de hoogste in de wereld. De genoemde onderzoeken naar de effecten op het vogelwelzijn zijn dan ook uitgevoerd met minder straling dan in Nederland is toegestaan.''

Wij constateren een probleem, straling is aantoonbaar dodelijk voor vogels en ratten. Wij verwachten dat de overheid een onderzoek doet naar de oorzaken en daarin alle mogelijke oorzaken meeneemt, zoals de genoemde straling van welke aard, soort en generatie dan ook.

Asbest is pas 68 jaar nadat bekend was dat het dodelijk was voor proefdieren in Nederland verboden. Gaan we nu aangestuurd door de media dezelfde fout maken.

Ik verwacht op zijn minst dat het AD een genuanceerde rectificatie maakt en onderzoek doet naar dit serieuze probleem.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie