5G: Antennebureau wil stralingsmetingen 5G-netwerken

zondag, 28 oktober 2018 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telecompaper.com/nieuws/antennebureau-wil-stralingsmetingen-5g-netwerken--1266472
25 okt. 2018

Het Antennebureau heeft Agentschap Telecom gevraagd om metingen uit te voeren bij (test)opstellingen van 5G-antennes in de openbare leefomgeving. Het doel is om inzicht te krijgen in de elektromagnetische straling van 5G-zendmasten, voordat 5G landelijk wordt uitgerold.

Het Antennebureau is het informatiebureau van de Rijksoverheid over antennes en gebruikt de uitkomsten van metingen in haar voorlichting. Het Antennebureau publiceert de meetresultaten naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 op haar website. Agentschap Telecom doet jaarlijks metingen naar de elektromagnetische straling. Deze metingen zijn openbaar en staan op de website van het Antennebureau.

De ICNIRP-blootstellingslimieten gelden voor alle mobiele netwerken, dus ook voor 5G. Alle elektromagnetische straling, inclusief die van 5G in de toekomst, moet onder deze limieten blijven.

Een goede zaak dat er gemeten gaat worden. Het is echter geen goede zaak dat er verwezen wordt naar de veel te hoge ICNIRP normen. Ben wel benieuwd wat de resultaten zullen zijn.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie