Voorlopig geen masten voor UMTS in Waterland, Noord-Hollands Dagblad

woensdag, 07 juni 2006 - Categorie: Berichten Nederland

Gepubliceerd op 07 juni 2006, 16:50

ILPENDAM - Er komt voorlopig geen UMTS-mast in Ilpendam. De gemeente Waterland wil eerst grondig laten bestuderen wat nou precies de effecten zijn van de straling van dergelijke masten voor de volksgezondheid. Vervolgens moet de gemeenteraad een beleid vaststellen dat voor de hele gemeente geldt. Zolang dat beleid er niet is wordt er geen toestemming verleend voor het plaatsen van masten.

Kort geleden was de gemeente wel van plan om aan Vodafone toestemming te geven voor het plaatsen van een veertig meter hoge UMTS-mast in Ilpendam. Die zou moeten komen in Ilpendam-Noord, niet ver van de huidige en toekomstige woningen.

Tegen dat voornemen kwam echter verzet van buurtbewoners, die wezen op de vermeende gevaren van de straling van UMTS-masten. De bewoners kregen steun van de Dorpsraad Ilpendam, die vorige week tijdens de raadsveregadering een pleidooi hield tegen de plaatsing van de mast.

B en W van Waterland blijken gevoelig voor de ongerustheid in Ilpendam en beloofden vervolgens om geen toestemming te geven voor de Vodafone-mast. Het nieuws van gisteren over een onderzoek waaruit blijkt dat de UMTS-straling helemaal niet gevaarlijk is, brengt daar vooralsnog geen verandering in.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie