Breda: Geen extra UMTS masten, Algemeen Dagblad

woensdag, 31 mei 2006 - Categorie: Berichten Nederland

BREDA - De gemeente Breda zal voorlopig geen medewerking verlenen aan de uitbreiding van het UMTS-netwerk voor mobiele telefonie. Het college van burgemeester en wethouders zei woensdag eerst de uitslag afwachten van een Europees onderzoek naar de gevolgen van straling door UMTS-masten.

Dat wordt halverwege dit jaar verwacht. Volgens Breda betekent dit dat de gemeente geen vrijstelling zal geven voor nieuwe bouwaanvragen en voor aanvragen die al in behandeling zijn. In een brief aan minister Brinkhorst en Economische Zaken heeft de gemeente aandacht voor deze problematiek gevraagd.

Onder de bevolking heerst grote onrust over mogelijke negatieve gezondheidseffecten van UMTS-masten, stelt de gemeente. Zij wil daarom ook dat de minister er bij providers op aandringt voorlopig geen kleinere, vergunningsvrije UMTS-masten in deze regio te plaatsen. Voor masten die minder dan vijf meter hoog zijn, hoeft geen vergunning aangevraagd te worden.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie