GroenLinks wil strengere normen voor straling van zendmasten in Zeeland

woensdag, 04 april 2018 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.ad.nl/zeeland/groenlinks-wil-strengere-normen-voor-straling-van-zendmasten-in-zeeland~af941021/
3 april 2018

MIDDELBURG - De provincie Zeeland moet in haar nieuwe omgevingsvisie vastleggen waar nieuwe zendmasten wel en niet zijn toegestaan. Dat kan bepaald worden in samenwerking met de GGD Zeeland.

Daar dringt de Statenfractie van GroenLinks op aan bij het dagelijks provinciebestuur. Aanleiding is de uitrol van een 5G-netwerk voor snel internetverkeer. Volgens het Platform Stralingsgevaar Zeeland ondervinden al 10.000 Zeeuwen last van straling. Internationale wetenschappers wijzen op een verband is tussen stralingsgevaar en bijvoorbeeld hersentumoren, Alzheimer en onvruchtbaarheid bij mannen, stelt Statenlid Gerwi Temmink in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur.

In omringende landen gelden strengere regels voor zendmasten. GroenLinks wil dat in Nederland ook. Dat kan de provincie doen in de nieuwe omgevingsvisie waaraan wordt gewerkt. Temmink vraagt of al overleg heeft plaatsgevonden met de GGD, omdat die heeft aangegeven daarbij te willen helpen. Ook wil hij dat bij het ministerie van Economische Zaken wordt aangedrongen op landelijke normen.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie