Getelo (witte zone in Nedersaksen); update

zaterdag, 31 maart 2018 - Categorie: Berichten Nederland

Op 3 en 9 maart organiseerden Carolien, Johan en ik een 'kijk- en voeldag' in Getelo.

Deelnemers reageerden enthousiast op de locatie, vooral omdat er – inderdaad – sprake is van heel weinig straling. Alleen heel plaatselijk wordt een zeer laag signaal van DAB+ gemeten. (Ruim onder de SBM2015 norm, maar voor sommigen wel voelbaar.) De camping is zeer ruim en de keuze in type en kwaliteit caravan is groot. Er heerst een 'doe-het-zelf'-sfeer op de camping. Dat past niet bij iedereen, wij zien hierin de positieve kant, namelijk dat er veel mogelijk is.

In de afgelopen weken hebben mensen met EHS op eigen gelegenheid het terrein opnieuw of alsnog bezocht. Niet alleen vanuit Nederland. Ook vanuit Duitsland haakt men aan. Thomas is een Duitse jongeman met EHS die aanwezig was op 9 maart. Hij woont 25 km bij de camping vandaan en heeft veel EHS-contacten in Duitsland. Hij komt af en toe met een klein groepje of iemand samen naar de camping. Het onderlinge contact verloopt goed. Het aantal mensen met EHS op het terrein is ondertussen al gegroeid van twee naar zes mensen. Vooralsnog zijn dat allemaal Nederlanders. De witte zone is dus van start!

Ook hebben we een nieuwe vrijwilliger erbij: Geert. Geert huurt in april een caravan nabij het Hazepad.

De camping heeft ondertussen ook een nieuwe website: www.camping-waldruh.nl. Op de site staan caravans die te koop zijn en op de contactpagina vind je onder andere hun nieuwe mailadres en telefoonnummer.

Wil je de camping bezoeken dan kun je via de website contact met ze zoeken. Ze zijn op de hoogte van ons initiatief en binnenkort komt er ook meer info over ons initiatief op de site.

We zullen je op de hoogte houden van de ontwikkelingen en horen ook graag terug wat jouw ervaringen zijn.

Lieve groet,

Carolien, Johan, Geert en Chantal

PS1. Je kunt in principe het hele jaar op Getelo verblijven, je kunt het alleen niet als officieel woonadres opgeven.

Een briefadres kan een optie zijn:

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-briefadres-krijgen-als-ik-geen-vast-woonadres-heb

PS2. Voor de leuk nog even een link naar ons filmpje van de eerste dag: www.youtube.com/watch?v=aO5zFp4e3tY


zie ook:
Oproepen/11237/witte_zone_in_getelo_%28nedersaksen%29 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie