Utrechtse Heuvelrug: Teaser en samenvatting 'Stralen doen we liever zelf'

maandag, 26 februari 2018 - Categorie: Berichten Nederland

Teaser: www.youtube.com/watch?v=0V-SOpqvQJw&feature=youtu.be
en
Samenvatting 20 min. : youtu.be/2Sw9MJZHacE
en
Hele opname 2,5 uur: www.youtube.com/watch?v=-ITJIbQwMOI&t=5s
19 febr. 2018

De sprekers:

Heerd Jan Hoogeveen, namens de EBU (Economic Board Utrecht).

Hugo Schooneveld, wetenschapper (bioloog).

Rob Verboog: praktijkdeskundige.

Carolien Schooneveld: professional op gebied van aanpak elektrostress.

Op 8 maart valt het besluit over wat er wel en niet op de lantaarnpalen komt, in de gemeenteraadsvergadering Utrechtse Heuvelrug (19,30, raadszaal gemeentehuis Doorn). Daar kun je gewoon bij zijn.


Tegen het einde van de hele opname, vanaf 2.19.30 uur, doet de wethouder het voorstel om samen met zijn ambtenaren een tekstvoorstel te maken voor een amendement om extra toepassingen dan verlichting uit te sluiten.

Volgens de wethouder kopen we met dit amendement tijd tot de aanbesteding. De heer de Wit (fractie Open) geeft aan dat dan over enkele maanden alsnog een besluit genomen moet worden zonder dat de consequenties helder zijn. De formulering van het amendement van de wethouder zal hierin bepalend zijn. Indien de raadsleden toch geen extra toepassingen anders dan openbare verlichting willen, kan volgens de voorzitter van de avond het voorstel van de heer de Wit (conform amendement VVD) alsnog uitgewerkt worden voor 8 maart met als strekking: we willen het niet maar pas na goedkeuring van de raad (over enkele jaren als de consequenties tav inbreuk op gezondheid en privacy wel helder zijn).

De sprekers 2, 3 en 4 zijn door ons, de beweging Stralen doen we liever Zelf, aangedragen. Zij spreken vanuit persoonlijk perspectief, gebaseerd op jarenlange betrokkenheid, kennis en kunde met het onderwerp straling. Zie verder de info over hen via de Youtube-link.


Zie ook:

Reacties/11210/brief_naar_de_gemeente_utrechtse_heuvelrug_i.v.m._de_geplande_plaatsing_van__slimme__lantaarnpalen .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie