T-Mobile tekent met Huawei voor voorbereiden netwerk op 5G

vrijdag, 24 november 2017 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telecompaper.com/nieuws/t-mobile-tekent-met-huawei-voor-voorbereiden-netwerk-op-5g--1221729
23 nov. 2017

T-Mobile en Huawei hebben het startsein gegeven voor hun gezamenlijke TechCity-project. Het project is onderdeel van het uitbouwen van het Unlimited-netwerk. Binnen deze meerjarige samenwerking zullen beide partijen nauw samenwerken aan een groot aantal innovaties op het gebied van het core-netwerk, next gen-antennetechnologie en IoT-oplossingen en leggen daarnaast de basis voor een 5G-mobiele netwerk in Nederland.
Huawei heeft voor het TechCity-project wereldwijd een aantal strategische partners geselecteerd, waarmee zij state-of-the-art technologie voor mobiele netwerken - en toepassingen daarop - ontwikkelt. Voor het TechCity-project in Amsterdam werkt Huawei samen met T-Mobile.

Richard Marijs, netwerkstrateeg bij T-Mobile Nederland: “Dankzij de samenwerking met Huawei in het TechCity-project komt de ontwikkeling van ons 5G-netwerk in Nederland in een stroomversnelling.”

Tijdens het Telecompaper congres Telecom Insights gaf Marijs zijn visie op de ontwikkeling van 5G in Nederland. “T-Mobile verwacht dat 5G alleen wordt ingezet in frequenties boven 3 GHz. In alle vergunningen lager dan 3 GHz wordt 4G ingezet, met een (afnemende) rol voor 2G en 3G. Die 4G-netwerken worden doorontwikkeld naar LTE-Advanced-Pro. Nederland is gehandicapt door het ontbreken van de 3,5 GHz-band”, zei Marijs.

Eén van de projecten die onlangs binnen deze samenwerking is gerealiseerd, betreft de eerste Massive MIMO-antenne in Nederland. Deze is momenteel al in bedrijf op het Leidseplein in Amsterdam.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie