Geen UMTS in kernen Niedorp, Schagen FM

zondag, 14 mei 2006 - Categorie: Berichten Nederland

29 april 2006
Ingevoerd op 28-4-2006

De gemeente Niedorp geeft voorlopig geen toestemming voor het plaatsen van UMTS antennes in de Niedorper dorpskernen. Een voorstel hiervoor is donderdagavond door de gemeenteraad aangenomen. wordt donderdag 27 april behandeld.

UMTS is de opvolger van GSM. Onderzoeken naar de gezondheidrisico’s van UMTS spreken elkaar tegen. Niedorp vindt dat, zolang onduidelijk is wat de risico’s zijn, er geen antennes mogen worden geplaatst in de buurt van woningen.

Toch kan Niedorp de plaatsing van masten in kernen niet volledig tegengaan. Vaak kunnen ze zonder vergunning worden geplaatst, bijvoorbeeld op hoge gebouwen, bestaande zendmasten of windmolens.

Vertegenwoordigers van de telecomoperators kwamen nog met een betoog dat schadelijkheid van UMTS niet is bewezen. Het tegendeel konden ze echter ook niet bewijzen. De raad ging daarom unaniem akkoord met het weren van de masten uit dorpskernen.
Een pleidooi vr UMTS kwam van de telecomoperators .....Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie