Aantal verkeersongevallen op hoofdwegen blijft toenemen

donderdag, 12 oktober 2017 - Categorie: Berichten Nederland

Bron 1: www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/aantal-verkeersongevallen-op-hoofdwegen-blijft-toenemen/ar-AAtjHda?ocid=sf

Het aantal verkeersongevallen op het hoofdwegennet is in de afgelopen twaalf maanden opnieuw fors toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de Stichting Incident Management Nederland (SIMN) heeft bekendgemaakt.

Het aantal incidenten waarbij de bergingsbedrijven in actie moesten komen is in de afgelopen twaalf maanden opgelopen naar 25.963. Dat is in vergelijking met vier jaar geleden een toename van 27 procent , meldt het samenwerkingsverband tussen verzekeraars en wegbeheerders.

Vooral op de A12 bij Arnhem en de A73 bij Nijmegen nam het aantal verkeersongevallen fors toe.

De stichting heeft geen eigen gegevens over de oorzaken van ongevallen, maar ziet een verband met het toenemend gebruik van smartphones.

''De stijging komt waarschijnlijk door het gebruik van de smartphone achter het stuur'', zegt SIMN-secretaris Ivo Wildenberg donderdag in De Telegraaf. ''Het aantal ongevallen daalde tot 20.458 in 2013. Maar sindsdien hebben we te maken met een stijging.''

Bron 2: www.rtlnieuws.nl/nederland/aantal-verkeersongelukken-blijft-maar-stijgen-door-gebruik-smartphone
12 okt 2017

Aantal verkeersongelukken blijft maar stijgen door gebruik smartphone

Het aantal ongelukken op de snelwegen en andere hoofdwegen is de afgelopen vier jaar bijna onafgebroken gestegen. Volgens Stichting Incident Management Nederland (SIMN) is het gebruik van de smartphone in het verkeer de grote boosdoener.

Het aantal ongelukken waarbij de bergingsbedrijven in actie moesten komen liep op naar 25.963. Dat is in vergelijking met vier jaar geleden een toename van 27 procent.

De SIMN is een samenwerking van de alarmcentrales. Daar komen dus alle meldingen van grote ongelukken op snelwegen en andere hoofdwegen bij elkaar.

Smartphones
De stichting heeft geen eigen gegevens over de oorzaken van de ongelukken, maar ziet een verband met het toenemend gebruik van de smartphones. ''Daar laten externe bronnen geen twijfel over bestaan'', stelt de organisatie.

Vooral op de A12 bij Arnhem en de A73 bij Nijmegen nam het aantal verkeersongevallen fors toe.

Opvallend is dat extra asfalt de weg wel veiliger lijkt te maken. Op recent verbrede wegen als de A1 bij Amsterdam of de A13 gebeurden na de werkzaamheden veel minder ongelukken.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie