Samsung en SK Telecom verbinden 4G- en 5G-netwerken

zaterdag, 30 september 2017 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telecompaper.com/nieuws/samsung-en-sk-telecom-verbinden-4g-en-5g-netwerken--1213779
28 sept. 2017

Samsung Electronics en SK Telecom hebben laten zien dat er communicatie mogelijk is tussen 4G-en 5G-netwerken. De testomgeving is een LTE-netwerk met 2,6 GHz vergunningen en een 5G-netwerk met 3,5 GHz en 28 GHz frequenties.

Samsung meldt dat de communicatie naadloos verloopt, zonder haperingen in de streaming tussen de twee netwerken. Samsung stelt vast dat gebruikers van 5G en 4G kunnen communiceren, ook zonder dat er een landelijk dekkend 5G-netwerk is.

SK verwacht dat de combinatie van 5G-banden de beste diensten mogelijk maakt, met 5G in de 3,5 GHz band voor dekking en 28 GHz voor ultrasnelle data-transmissie.

5G met ‘anker’ in 4G
De wereldwijde standaardisatie van 5G is in volle gang, waarbij de industrie, begeleid door standaardenclub 3GPP, werkt aan meerdere parallelle scenario’s. Om 5G sneller commercieel beschikbaar te krijgen, wordt er een Non-Stand Alone variant ontwikkeld, waarin 5G nog afhankelijk is van een ‘anker’ in 4G voor alle signaalverkeer. Over NSA 5G NR is in maart dit jaar een overeenkomst bekendgemaakt, op Mobile World Congress:
www.telecompaper.com/nieuws/3gpp-versnelt-standaardisatie-van-eerste-5g-diensten--1187488 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie