Antennemast De Hoeve geplaatst (voor draadloos internet)

woensdag, 14 januari 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.heerenveensecourant.nl/nieuws/37439/antennemast-de-hoeve-geplaatst/
14 jan. 2015

DE HOEVE – In De Hoeve is dinsdagmiddag een 30 meter hoge antennemast geplaatst ten behoeve van draadloos, snel internet.

Enkele vrijwilligers uit het dorpen hielpen daarbij. Al jarenlang wordt gestreefd naar een snellere internet verbinding in De Hoeve. Een glasvezel verbinding voor zowel het dorp als voor het buitengebied is echter op korte termijn niet te verwachten.

Samen met Arob uit Siegerswoude zal de mast zo spoedig mogelijk worden voorzien van apparatuur om het internet signaal door de lucht aangevoerd te krijgen en tevens draadloos te verspreiden. Om het internet signaal te ontvangen is een kastje nodig dat vanuit het huis een ‘zicht verbinding’ heeft met de antennemast. De antennemast heeft een bereik van 3 kilometer.

Om de verbinding voor iedereen mogelijk te maken worden aan de IJkenweg en in het dorp nog steunzenders geplaatst. Een kleine 50 huishoudens hebben zich reeds aangemeld voor het snelle, draadloze internet. Naast internet kan er straks ook gebeld worden, het zogenaamde VoIP.

Ook omliggende dorpen hebben belangstelling voor deze techniek die vanuit De Hoeve ‘doorgelust’ kan worden. Hierover is reeds contact. Ook bij de Vereniging Kleine Dorpen Weststellingwerf (VKDW) staat het item op de agenda en wordt het initiatief gesteund.


Zie ook:
www.dorpdehoeve.nl/snelinternet.php

Uit latere info blijkt dat het om straalverbindingen met schotels gaat en dat is natuurlijk veel minder schadelijk voor de gezondheid.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie