Agentschap Telecom: IoT-apparaten moeten veiliger

vrijdag, 09 juni 2017 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.security.nl/posting/518709/Agentschap+Telecom%3A+IoT-apparaten+moeten+veiliger
8 juni 2017

Veel Internet of Things-apparaten zijn onvoldoende beschermd tegen hackers en dat moet veranderen, bijvoorbeeld door het invoeren van geautomatiseerde en verplichte updates, zo stelt het Agentschap Telecom in de Staat van de Ether 2016, het jaarbericht van de telecomwaakhond.

De toezichthouder wijst naar recente incidenten waarbij bijvoorbeeld botnets van IoT-apparaten werden gebruikt voor het aanvallen van websites. Het Agentschap Telecom pleit dan ook voor aanvullende richtlijnen en standaarden op het gebied van 'security by design' en beheer. Op dit moment gaan de voorschriften namelijk over zaken als gebruiksveiligheid, voorkomen van interferentie en storingsgevoeligheid.

''De huidige tijd vraagt om meer. Het hoge digitale dreigingsniveau rechtvaardigt en vereist waarborgen op het gebied van de betrouwbaarheid van de beveiligingssoftware van IoT-apparatuur'', aldus de toezichthouder, die stelt dat standaarden voor veilige software en geautomatiseerde en verplichte updates en patches hieraan kunnen bijdragen. Inmiddels heeft het Agentschap Telecom hiervoor voorstellen bij de Europese Commissie ingediend.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie