Overijssel: Leegstaande boerderijen, wat daarmee te doen?

dinsdag, 28 maart 2017 - Categorie: Berichten Nederland

De provincie Overijssel heeft een oproep geplaatst voor ideeën om boerderijen die in de toekomst leeg komen te staan een nuttige bestemming te geven. De sluitingsdatum voor inzenden schijnt 2 april te zijn. Hieronder de brief die één van de lezers van deze site naar de provincie gestuurd heeft. Wellicht nuttig voor geïnteresseerden om navraag bij de provincie te doen. Hieronder de brief:

Prov. Overijssel
Red. Bureau Buxus
Postbus 10078
8000 GB Zwolle

Betreft: Ideeenmarathon voor lege boerderijen

Geachte Heer, Mevrouw,

Bij deze zend ik u een idee voor leegstaande boerderij(en)
Geen leuk idee, we; een zeer noodzakelijke!
Namelijk: Woon, -leef en werkplek creeeren voor mensen zoals ik die leven met de aandoening Elektro Hyper Sensitiviteit (EHS), ofwel elektrosmog allergie, zie bijlage Ërve Wezenberg”.
EHS is een zeer ernstige beperking, veroorzaakt door de “draadloze Maatschappij”. (Nederland laat het hoogste stralingsniveau ter wereld toe.

In de stralingsluwe omgeving van Stegeren kunnen de boerderij en bijgebouwen zo ingericht worden dat meerdere gezinnen met EHS kunnen wonen , werken en medische zorg krijgen. Door het creeren van een zorgunit kunnen EHSers zorgverleners ontvangen.Vele van mijn lotgenoten en ook ik kunnen niet meer voor zorg naar een ziekenhuis, huisartsenpost enz.

Maar ook zou in de boerderij gastenkamers gecreëerd kunnen worden voor personen, kinderen en huilbaby`s met “SOLK” klachten (Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten), waaronder ook EHS nu nog valt. Voor info hierover verwijs ik u naar de link tinyurl.com/mxb3fws en tinyurl.com/k97tqb9 Hierop staat een onlangs gehouden SOLK symposium met dit onderwerp als thema.
Er is over dit onderwerp nog veel studie te verrichten. Deze boerderijlocatie zou een locatie kunnen worden voor wetenschappelijk onderzoek. Bijv. Hoe verhouden cardiologische, neurologische en oncologische klachten zich in deze elektrosmog-schonere omgeving.

Maar ook zou het als toevluchtoord kunnen dienen voor mensen die door deze aandoening er zo slecht aan toe zijn dat ze een tijdje uit de elektrosmog moeten om weer enigszins op verhaal te komen. EHS is helaas een neerwaartse spiraal. De klachten nemen bij elektrasmog steeds verder toe tot het onleefbaar is. De enigste remedie is afschermen en wegblijven bij ernstige stralingsbronnen. Er zijn al vele afschermmaterialen ontwikkeld op dit gebied. Helaas treft deze aandoening steeds meer mensen en ook steeds vaker jongeren en kinderen. Zelfdoding komt helaas steeds vaker voor onder EHSers. Niet omdat ze niet meer willen leven, maar omdat het leven onleefbaar is geworden.

Een bijzonder verhaal en wellicht voor u een onbekend fenomeen. Juist daarom is het van belang dat dit prioriteit krijgt en meer onderzoek benodigd. Tegenwoordig komen de kreten innovatief en duurzaam steeds weer boven. Dit zou een innovatief en duurzaam project kunnen worden, want niets is zo belangrijk als de gezondheid en het welzijn van onze kinderen. Een derde van de jongeren slikt melatonine door slaapgebrek. Tieners ervaren dagelijks hoofdpijn en krijgen zelfs al op jonge leeftijd een burnout. Bij mensen die dichtbij een zendmast wonen verdrievoudigd het aantal kankergevallen. Typische EHS klachten zijn slaapgebrek, onrust (ADHD) hoge bloeddruk en een hoge toon in het hoofd (tinnitus). Daarnaast zijn er nog vele klachten. In een bijlage verwijs ik u naar sites waar u informatie van kunt halen.

Een vriendelijke groet,
Mevr. M.W. N.
................

Inzender bij StopUMTS bekendLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie